SRAMOTNA PORUKA TORCIDE: / Odvratnim govorom mržnje pozivaju na tribine

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj/

Skandaloznom porukom pred nadolazeći prvi međusobni ogled u polufinalu Hrvatskog kupa u kojem na Poljudu u srijedu Hajduk dočekuje Dinamo oglasila se navijačka skupina splitskog kluba.

15.3.2016.
21:33
PIXSELL, Ivo Čagalj/
VOYO logo

U poruci kroz koju se poziva na masovni dolazak navijača na tribine koriste se neprimjerene riječi i govor mržnje za koji nema opravdanja i koji nije, barem za sada, naišao niti na pozitivan odjek onih koji su ga komentirali na Torcidinom Facebook profilu.

"Sutra nam dolaze 'gospoda iz Zagreba' koja znaju glumiti mangupe u HNL-u. Zato u Europi cvile kao obične pi*kice kad ih suci kradu, kad im igrači na dopingu padaju i kad im juniore uhvate u kršenju pravila", započinje se u postu koji završava riječima: "Utakmicu izgubiti možete, ali ih onda morate slomit. Svi na Poljud! Mrzim Dinamo!!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružna uvertira u dvoboj

Postojanje zategnutih odnosa između dvaju klubova ne može se negirati, uostalom i sami su imali uvertiru u nadolazeći ogled koja se može shvatiti kao podstrek napisanom, no ovakvim objavama uistinu nema mjesta niti na društvenim mrežama niti igdje drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, iz smjera Hajduka Dinamu je predbačena naklonost sudaca što je trener hrvatskih prvaka Zoran Mamić komentirao na način da je Hajdukovom predsjedniku Brbiću poručio da utakmicu može suditi i Torcida uz njegovu pomoć, samo da bi Brbić ponovno odgovorio vrijeđanjem braće Mamić.

U međuvremenu je post na Facebook profilu Torcide samo donekle ublažen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo