Manifestiranje moći

SRAMOTAN POVRATAK ŠIMUNIĆA: “Arogantna odluka protiv interesa hrvatskog društva”

Postavljanje Ante čačića za izbornika hrvatske reprezentacije već je samo po sebi izazvalo buru u javnosti. Ali kao da to nije bilo dovoljno, njegov je pomoćnik postao kontroverzni Josip Šimunić.

U Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) očito smatraju da će se na taj način približiti navijačima kod kojih je Šimunić bio prilično omiljen, no kakvu poruku šalju angažiranjem čovjeka koji je bio kažnjen zbog urlanja ustaškog pozdrava pred punim stadionom? U trenucima kad su savez i reprezentacija pod kaznom zbog svastike na poljudskom travnjaku, postaviti na klupu čovjeka koji je svojim postupkom veličao nacističke saveznike djeluje kao bespotrebno prkošenje FIFA-i i UEFA-i.

“Vrlo egoistična odluka”

Odlukom Čačića i HNS-a ostao je šokiran i sociolog Dražen Lalić koji smatra da su nogometni vlastodršci na ovaj način još jednom pokazali da im nitko ništa ne može.

Mamić i Šuker zajedno sa svojim vazalima manifestiraju svoju moć i svoju aroganciju. Ovo je vrlo egoistična odluka, protiv interesa nogometa, sporta i hrvatskog društva u cijelosti, a ja bih rekao i protiv demokracije”, naglasio je Lalić u izjavi za HTV.

Inače, o angažmanu Šimunića je ovaj tjedan pisao i ugledni britanski dnevnik Guardian koji navodi da je na taj način samo produbljen problem hrvatskog nogometa s diskriminacijom.

HTV/Sportski.net

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr