SPORNI KOVAČIĆEV TRANSFER: / Evo što u Real Madridu kažu o Uskokovoj istrazi

Image
Foto: AFP
24.11.2015.
8:27
AFP
VOYO logo

"To je privatna stvar nogometaša u koju klub ne ulazi te takve stvari ne objavljujemo", rekla je Hini glasnogovornica kluba Marta Santisteban, napomenuvši da obavijesti stavljaju na svoju internetsku stranicu. "No, ovu informaciju ne bismo objavili", dodala je.

Vuksan i Mamić na Bernabeuu

Hrvatski su mediji tijekom vikenda pisali da Ured za istraživanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) istražuje tvrtku Rasport Management registriranu u Švicarskoj za koju su radili agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan. Njih dvojica su 19. kolovoza u ulozi Kovačićevih zastupnika prisustvovala potpisivanju ugovora 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca s madridskim klubom na stadionu Santiago Bernabéu. Uskok istražuje je li u transferima Kovačića iz Dinama u Inter, a zatim iz Intera u Real Madrid bilo nepravilnosti, odnosno jesu li agenti preko ugovora s nogometašem nezakonito izvlačili novac iz zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O predmetima u kojima je istraga u tijeku, sukladno zakonskim odredbama, ne dajemo informacije", napisao je u e-mailu Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

"Istraga utječe na Kovačića"

Nikky Vuksan nije bio dostupan za komentar. Prilikom svečanosti potpisivanja ugovora u Madridu Vuksan je rekao da ne daje izjave hrvatskim medijima te je odbio ostaviti kontakt. On se u istrazi nalazi u svojstvu svjedoka te su mu pretraženi ured i dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Mateo Kovačić

U nedjelju su španjolski sportski listovi Marca i AS prenijeli tekst španjolske agencije EFE iz Zagreba u kojem se, pozivajući na Jutarnji list, kaže kako Uskok istražuje sve transfere Dinamovih igrača u posljednjih deset godina. Također podsjeća na uhićenje izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, njegovog sina Marija Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića.

"Istraga predsjednika Dinama utječe na Kovačića“, naslov je teksta u Marci uz nadnaslov "Prelazak u Real Madrid, pod sumnjom". List AS u svom naslovu ističe da bi "istraga mogla utjecati na Kovačića". Na pitanje kako se osjeća hrvatski reprezentativac, u Real Madridu kažu da je to privatna stvar igrača. Isto vrijedi i za Luku Modrića, čiji su zastupnici prema pisanju hrvatskih medija također bili Mamić i Vuksan i koji je svjedočio u Uskoku vezano za svoje transfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić nije siguran

"Teško mi je reći utječu li medijski napisi i istrage na njih. To nisam primijetio prilikom reprezentativnog okupljanja", rekao je Hini hrvatski izbornik Ante Čačić.

U subotu je gledao utakmicu Real Madrida i Barcelone u kojoj je Modrić odigrao svih 90 minuta, a Kovačić ostao na klupi. Obojica su posljednji put bila s A reprezentacijom na Malti 13.listopada gdje je Hrvatska slavila s 1:0. Modrić je prije tjedan dana bio oslobođen prijateljske utakmice protiv Rusije, a Kovačić je u Rijeci igrao za mladu reprezentaciju koja je s 2:3 poražena od vršnjaka iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo