Messi ne pamti kada mu se ovo dogodilo

U Madridu je u srijedu navečer odigrana prva utakmica španjolskog nogometnog Superkupa.

22.8.2013.
9:47
VOYO logo

Uzvratna utakmica se igra idućeg tjedna u srijedu, pa ćemo tako konačnu odluku o pobjedniku dobiti na Camp Nou.

Sat vremena Barcelona nije mogla gotovo ništa protiv agresivnog domaćina, punog energije i želje da na koljena baci uglednog suparnika. Imao je domaćin i povlasticu da je vodio već od 12. minute, kada je fenomenalnu cijelu akciju izveo David Villa, nogometaš koji je do prije nekoliko dana bio član Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Villa poveo kontru, potom je na lijevoj strani dodavanjem izbacio Ardu Turana, a onda mu je Turčin asistirao za sjajni poluvolej. Ljevicom je opalio Villa u suprotni kut i pogodio za 1:0. Kako je i sam najavio, itekako je gorljivo proslavljao pogodak protiv svog nekadašnjeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je u cijelom prvom dijelu bila potpuno bezidejna i, zapravo, sat vremena nije stvorila pravu priliku. Lionel Messi je igrao, ali je tek nekoliko puta došao u dodir s loptom. Ostao je Messi na klupi u poluvremenu, pa se tako dogodilo da ga je novi trener Tata Martino zamijenio dva puta zaredom (izašao je Messi prije kraja i u prvenstvenom ogledu protiv Levantea).

Barcelona je čekala na nekoga u ovom meču, a dočekala je - Neymara. Brazilac je u igru ušao u 60. minuti, a šest minuta kasnije je izjednačio. Xavi i Dani Alves su kombinirali po desnoj strani, a Dani Alves je potom lijepo uposlio Neymara koji je na drugoj stativi naletio i glavom pogodio bliži kut domaćih vratiju za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to za Neymara prvi službeni pogodak u dresu katalonskog kluba.

Do kraja su mogli zabiti i jedni i drugi, ali ostalo je 1:1, te se drama oko novog pobjednika Superkupa tako seli na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi odigrao je samo prvo poluvrijeme prvog dvoboja Španjolskog superkupa protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu. Zamijenjen je jer je osjetio neugodu u mišiću zadnje lože lijeve noge.

Trener Gerardo Martino odlučio je ne riskirati i ostavio svog najboljeg igrača na klupi, odakle je Argentinac odgledao drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je načeo mišić zadnje lože još na azijskoj turneji prije 15-ak dana. Detaljnije pretrage tijekom dana pokazat će je li možda pogoršao ozljedu.

Izmjena na poluvremenu madridske utakmice uklapa se u novoustoličenu praksu trenera Gerarda Martina, koji će inzistirati na što ćešćem odmaranju svoje najveće zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo