SRPSKI MEDIJI PRISVAJAJU NAŠEG JUNAKA: / 'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale'

Image
Foto: AFP

Većina srpskih medija u osvrtima na pobjedu Hrvatske nad Danskom u prvi plan ističe da je junak utakmice, golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić - srpskih korijena

2.7.2018.
8:23
AFP
VOYO logo

Srpski mediji opširnim su tekstovima popratili sinoćnju utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. No, osim prenošenja tijeka dramatičnog susreta, objave statistika i analiza, na svoj način su prokomentirali i nastup junaka utakmice, golmana Danijela Subašića koji je obranio tri jedanaesterca Dancima postavši tako najzaslužnijim za plasman Hrvatske u četvrtfinale SP-a.

Srpski su mediji u prvi plan istaknuli njegove "srpske korijene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojatanje hrvatskog golmana

Pod bombastičnim naslovom "TKO JE SRBIN KOJI JE ODVEO HRVATE U ČETVRTFINALE SP: Subašićevu ženu otac Hrvat PREBIO i htio je ubiti JER SE UDAJE ZA SRBINA! A, danas ga i tast (punac) slavi" beogradski Kurir među ostalim piše: "Danijel je po ocu Srbin, što njegov punac nije mogao podnijeti. Prije 11 godina Ante Boca je prebio svoju kćer Antoniju, jer se htjela udati za Srbina! Čak su hrvatski mediji izvještavali kako je prijetio da će je zaklati!"

Kurir nadalje izvlači tadašnju Subašićevu izjavu: "Ja sam Srbin, a Antonija je Hrvatica, koja je svoju ljubav pokazala dolaskom k meni" te podjsećaju da je nekoliko godina kasnije golman hrvatske reprezentacije izjavio: "Otac mi je bio pravoslavne vjere, a ja sam Hrvat katolik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U Novom Travniku se plesalo kolo

O Subašiću na isti način piše i begoradski Blic. Podsjetivši na njegovu nogometnu karijeru, Blic piše kako je Subašić "preživio pravu obiteljsku dramu u jednom razdoblju svoga života" također ističući priču o tome kako je njegov punac istukao svoju kćer "jer se udala za Srbina".

"Golman Monaca je nakon pretrpljene životne drame postao junak svoje nacije, pa iako srpskog porijekla, nema sumnje da će ga svi u Hrvatskoj veličati", zaključuje Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

I Telegraf nije propustio priliku naglasiti u naslovu jednog teksta da je "Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale", a u drugome su, nevezano uz Subašića, istaknuli da su "Mladi Hrvati uz srpsko kolo slavili pobjedu na Mundijalu".

Image
Image

U tom tekstu, pozivajući se na jednu objavu s Facebooka, Telegraf ističe da se pobjeda Hrvatske nad Danskom slavila diljem Hrvatske, ali i u središnjoj Bosni. Točnije, u Novom Travniku gdje su, kako piše Telegraf, "mladi Hrvati "opalili" Užičko kolo nasred ulice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njima očigledno nije bitna ta netrpeljivost prema Srbima koju njihova država forsira kako bi održala tenzije. Ono što fascinira je fenomenalna tehnika i koreografija ovih mladih ljudi koja upućuje na to da, ili su vježbali ili često igraju kolo", piše Telegraf.

Dojam je da srpski mediji na ovaj način i dalje jedva susprežu frustrirajuću spoznaju da je njihova reprezentacija, za razliku od hrvatske reprezentacije, ispala sa Svjetskog prvenstva još u grupnoj fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo