Šokantno! Roditelji ispisuju djecu iz škole zbog Dinama!

Javna je tajna da u mnogim hrvatskim klubovima, u nižim kategorijama, vlada ovakva pedagogija: 'Samo dobro treniraj, mi ćemo ti riješiti i školu i sve ostalo!

28.3.2012.
14:31
VOYO logo

Posljedica takvog odnosa je da velik broj mladih nogometaša napusti ili sasvim zanemari školu, a onda u jednom trenutku ostane i bez nogometne karijere, s ne baš svjetlom budućnosti.

"Nije dobro, od 40 do 60 posto naših mladih nogometaša, kadeta i juniora ne pohađa srednju školu!", otkrio je za Sportske alarmantan podatak direktor Dinamove škole Romeo Jozak, te najavio korjenite promjene:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki se nisu upisali, neki su se ispisali, neki pohađaju tečajeve ili večernje škole. Podatak je apsolutno zabrinjavajući, zato smo odlučili tome stati na kraj. Od sljedeće sezone današnja generacija starijih pionira koja prelazi u kadete morat će upisati i pohađati srednju školu. Ne trebaju upisati gimnazije koje su zahtjevnije, ali bilo koju srednju školu svakako da. I neće se smjeti iz nje ispisati", izjavio je Jozak, koji želi doskočiti bolesnim ambicijama nekih roditelja.

"Neće biti popusta, makar dijete bilo talentirano kao Mateo Kovačić. Nema srednje škole, nema Dinama", zaključio je Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jako važna odluka jer statistika je neumoljiva – od 100 dječaka koji pohađaju nogometnu školu Dinama, u prosjeku samo njih četvorica postanu nogometni profesionalci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo