ŠOK ZA HAJDUK: / Uefa drastično kaznila Splićane, protiv Brøndbyja bez publike

Image
Foto: PIXSELL

Zbog skandiranja na prvoj utakmici protiv Levskog, Uefa je kaznila Hajduk na način da će drugi susret 3. pretkola Europske lige na Poljudu protiv Brøndbyja igrati bez publike na Poljudu.

20.7.2017.
22:46
PIXSELL
VOYO logo

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism - nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja 'ubij Srbina' na utakmici protiv Levskog u Dugopolju, a kod sljedećeg takvog ispada Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe. Ovu je vijest na svojoj službenoj web stranici objavio HNK Hajduk, a sve je objasnio u priopćenju koje prenosimo u cjelosti:

HAJDUK U 3. PRETKOLU NA DANSKOG VELIKANA: Bijeli u 6 minuta šokirali Levski, Ohandza i Erceg junaci slavlja

"Neposredno prije utakmice Levski - Hajduk 1-2 uprava HNK Hajduk je zaprimila odluku UEFA-e po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 55.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog zbog kojeg se UEFA odlučila kazniti Hajduk utakmicom pred praznim tribinama je rasističko skandiranje domaćih navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju. Zbog istog razloga klub je kažnjen s 50.000 eura, a zbog ubacivanja raznih predmeta u teren s dodatnih 5.000 eura.

Uefa odluku temelji na prijavi FARE-a, a Hajduk će se na odluku žaliti. Bitno je napomenuti da je klub od strane delegata i UEFA-inog povjerenika za sigurnost pohvaljen za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo