Igrač umro u bijedi: 'Neisplata plaća dosegnula je katastrofalne razmjere'

Kamerunski nogometaš Salomon Bengondo u Indoneziji je tražio bolju budućnost, no nedavno je preminuo jer, tvrdi njegov brat, nije imao novca za liječenje.

2.1.2014.
10:49
VOYO logo

Nesretnog 32-godišnjeg Bengonda snašla je sudbina paragvajskog napadača Diega Mendiete, koji je prošle godine preminuo od posljedica virusne infekcije jer također nije imao novca za liječenje.

Brat preminulog nogometaša koji je igrao za više klubova u Indoneziji tvrdi da su mu bivši poslodavci isplatili tek manji dio dugovanja. Zbog toga nije imao novca za bolničko liječenje, te je na kraju umro, a da nije uspio dobiti ni dijagnozu. Salomon je prošle godine pokušao ukazati na problem neisplate plaća tako što je sa svojim afričkim suigračima protestirao na ulici, no taj čin nije polučio nikakav uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brendan Schwab, predstavnik FIFA-inog nogometnog sindikata za taj dio svijeta, žestoko je napao indonezijske klubove zbog takvog ponašanja.

"Zaista ne znamo za zemlju u kojoj su problemi nogometaša tako ozbiljni kao u Indoneziji. Neisplata plaća je dosegnula katastrofalne razmjere", kaže Schwab, dok Indonezijska udruga profesionalnih nogometaša potvrđuje priču podatkom da 14 klubova te zemlje svojim igračima duguje plaće za sezonu 2012./2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Persipro, jedan od Bengondovih klubova, mu je za osmomjesečni ugovor isplatio tek 1.650 dolara i nije želio odgovoriti na pitanja o ovom tužnom slučaju, a Salomonov brat se nada da će uspjeti utjerati njegove dugove.

FIFA je upozorila indonezijske klubove na suspenzije u slučaju nepoštivanja ugovora s igračima, a određen je i rok (15. siječnja) do kojeg se dugovi trebaju riješiti, no sve je to slaba utjeha za obitelj preminulog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo