SLAŽETE LI SE S LAHMOM ILI LINEKEROM? / Nijemac bi mijenjao Zlatnu loptu, Englez mu opako spustio

Image
Foto: AFP

Lahm smatra da su kod dodjele Zlatne lopte napadači privilegirani, a Lineker ima malo drugačije mišljenje.

16.12.2017.
9:00
AFP
VOYO logo

Sjajni njemački nogometaš Philipp Lahm, koji se umirovio ranije ove godine, osvojio je tijekom karijere praktički sve što je mogao. S Bayernom je osam puta bio njemački prvak, osvojio je i Ligu prvaka, a s reprezentacijom je prije tri godina u Brazilu došao na svjetski tron. Iako je godinama smatran najboljim desnim bekom na svijetu, nikad se u utrci za Zlatnu loptu nije uspio približiti Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu.

'Natjecanje u popularnosti napadača'

Argentinac i Portugalac su između sebe podijelili posljednjih deset Zlatnih lopti, svaki po pet. U njihovoj su sjeni ostali i brojni drugi sjajni nogometaši poput Xavija, Inieste, Buffona, Ibrahimovića... Lahm smatra da bi to trebalo promijeniti i da bi kriteriji za dodjelu Zlatne lopte trebali biti drugačiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da se Zlatna lopta promijeni. Pretvorila se samo u natjecanje popularnosti napadača", izjavio je još prije nekog vremena Lahm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Messi je trebao dobiti svih deset'

Ovih se dana, nakon što je Ronaldo peti put osvojio Zlatnu loptu, ponovno pokrenula rasprava oko Lahmove izjave pa se u priču uključio i legendarni engleski napadač Gary Lineker. On ima drugačije mišljenje od proslavljenog Nijemca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je stvar jednostavno u tome što su najbolji igrači u posljednjem desetljeću bili napadači. Možemo čak govoriti o tome da bi, kad bi se doista birao najbolji nogometaš na svijetu, a ne najbolji nogometaš najbolje momčadi, svake godine nagradu dobio Messi", napisao je Lineker na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo