SKUPI OTKAZ: / Otkriveno koliko će United platiti Van Gaalu ako ga potjera ovo ljeto

Image
Foto: AFP

Manchester United će morati isplatiti više od šest milijuna eura sadašnjem treneru Louisu van Gaalu ukoliko mu na kraju aktualne sezone uruči otkaz, otkriva engleski dnevnik The Times.

6.5.2016.
12:57
AFP
VOYO logo

Već mjesecima traju nagađanja da Van Gaal sljedeće sezone neće biti na klupi Uniteda i da će ga zamijeniti portugalski stručnjak Jose Mourinho. No, 64-godišnji Nizozemac se ne predaje tako lako: prije nekoliko je dana podsjetio da mu ugovor traje još godinu dana, te otkrio kako su ga čelnici Uniteda uvjerili da 2014. potpiše trogodišnji ugovor umjesto dvogodišnjeg na kojem je navodno on inzistirao.

Mole Mourinha da pričeka?

Ovaj su se tjedan pojavile informacije kako vodstvo najtrofejnijeg engleskog kluba nastoji uvjeriti Mourinha da pričeka još godinu dana i tek sljedeće ljeto dođe na Old Trafford. Jedan od razloga leži u otpremnini koju bi dobio Van Gaal u slučaju ranijeg raskida ugovora. The Times navodi da se radi o otprilike pet milijuna funti (oko 6,33 milijuna eura), što je dvije trećine sadašnjih godišnjih primanja nizozemskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema važećem ugovoru, Van Gaal po sezoni može zaraditi osam milijuna funti, ali mu je samo 3,3 milijuna zajamčeno. Ostatak se odnosi na bonuse: dva milijuna nagrade za vjernost, 1,6 milijuna za komercijalno korištenja prava na njegov lik, te 1,1 milijun za eventualni plasman u Ligu prvaka. Prošle je sezone Van Gaal dobio kompletan iznos, ali sada mu visi plasman u Ligu prvaka, a samim time i premija za taj doseg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonus za osvajanje FA kupa

Osim spomenutih iznosa, trener prema ugovoru dobiva i nagrade za ostale momčadske uspjehe, ali ove sezone mu je ostao još samo FA kup. Pobijedi li United u finalu 21. svibnja Crystal Palace, dobit će 400.000 funti. Jednaku bi premiju dobio i da je osvojio Europsku ligu, dok je plasman u finale vrijedio upola manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je bonus Van Gaal propustio, baš kao i one za osvajanje Lige prvaka (1,5 milijuna funti) i Premier lige (1,5 milijuna), drugo mjesto u nekom od tih natjecanja (750.000) ili osvajanje Liga kupa (200.000). U ugovoru su i premije za naslove na Svjetskom klupskom prvenstvu (400.000) i Europskom superkupu (200.000) iako je sada izvjesno da Van Gaal neće voditi United ni u jednom od tih natjecanja.

U slučaju da mu ovo ljeto uruči otkaz, Manchester United će Van Gaalu morati isplatiti 66 posto plaće, uključujući nagradu za vjernost i onu za korištenje prava na njegov lik. Otpremnina bi se isplaćivala u mjesečnim ratama do ljeta iduće godine osim u slučaju da Van Gaal u tom razdoblju pronađe novi posao u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo