'Njih se tristo napilo k'o zemlja, a da jedna čaša nije pukla!'

7.6.2013.
11:52
VOYO logo

Škotski i hrvatski navijači tradicionalno održavaju dobre odnose pa u opuštenoj atmosferi razgledavaju centar Zagreba uz obavezno zalijevanje grla omiljenim pićem pivom.

Brojni ugostitelji su posebno za njih napravili punktove koje su označili 'zajedničkim' hrvatskim i škotskim zastavama, a neki gosti su izrazili zahvalnost dresovima koji su napola plavi, a napola 'kockasti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi škotski navijači viđeni su u gradu još prije koji dan, a predviđa se da će ih na maksimirskom stadionu biti oko dvije do tri tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na prijateljske odnose navijača, policija, na sreću, nema posla, a zabava će vjerojatno biti sve glasnija i veselija kako će se približavati početak utakmice.

Najburnije je zapravo bilo večer prije utakmice u jednom zagrebačkom 'pubu' gdje je nekoliko stotina hrvatskih i škotskih navijača zajedno slavilo uoči dana utakmice. Kako je to izgledalo, prepričao nam je jedan naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je tako jedan pristojan svijet, njih se tristo napilo k'o zemlja, a čaša nije pukla. To je bila zabava njihove navijačke skupine Tartan Army, koju je organizirala zagrebačka podružnica i u pubu je bilo oko 300, 400 škotskih navijača. Do šest ujutro su bili tamo, pijanka je bila neviđenih razmjera, a čaša nije pukla. Plesali, skakali, pjevali, skandirali Hrvatskoj i stalno su ponavljali da im je piva i dobra i jeftina. Neki od njih su mi rekli da će ostati još u Zagrebu, pet šest dana, koliko im je ovdje dobro".

Podsjećamo, dvoboj Hrvata i Škota počinje u 20.15 sati, a izabranici Igora Štimca se nadaju osvajanju nova tri boda kojima bi uspješno nastavili borbu za plasman na SP u Brazilu sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti UŽIVO na Sportski.net od 20.15 sati.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo