Šuker na Tajlandu: Nanesena je neprocjenjiva šteta hrvatskom nogometu

Nakon nemilih scena u hrvatskom nogometu održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a, a nakon nje i konferencija za novinare na kojoj se novinarima obratio izvršni predsjednik saveza Damir Vrbanović

25.11.2014.
10:03
VOYO logo

Šuker je u četvrtak poslijepodne otputovao na poziv FIFA-e. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet. Mislim da je na nekoj sjednici u Bangkoku. Svaki dan smo u kontaktu", otkrio je Vrbanović, te se okrenuo zaključcima s trosatne sjednice.

"Neshvatljiv mi je potez Hajduka da se solidarizira s dijelom navijača. Hajduk je pokušao odgoditi utakmicu za 15 minuta pa za sat vremena. Nigdje nisam vidio da netko radi nešto ovakvo, odgađa utakmicu jer navijači nisu ušli na stadion. A još manje da ne igraju zbog toga. Nije postojao nikakav pravni okvir da Hajduk odgodi utakmicu. Možda je i bilo problema oko ulaska navijača, ja to ne znam, jer nisam vidio liste. Time se ne bavim. To je posao policije. Podcrtavam da to apsolutno nije razlog da se utakmica ne odigra. " rekao je Damir Vrbanović i osvrnuo se na famozne liste:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Ravnateljstva policije dobili smo dokument o listama uoči utakmice. Policija je obavila svoj posao prema članku 39., obavijestila je Dinamo o izgrednicima i potencijalnim izgrednicima."

Hajduku prijeti ozbiljna kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad kreće procedura o sankcijama. Stav Izvršnog odbora HNS-a je da smo ogorčeni Hajdukovim potezom. Ne možemo vjerovati da je vodstvo Hajduka izabralo ovaj put. Kasnije smo čuli da je njihov cilj raščišćavanje odnosa u HNS-u. Moguće je da postoji nezadovoljstvo, moguć je propust na ulazu na stadion, ali to nije razlog da se utakmica ne igra. Osuđujemo dosad nezabilježeno solidariziranje kluba s dijelom navijača koji imaju zabrane dolaska na stadion. Ugledu hrvatskog nogometa nanesena je neprocjenjiva šteta. Hajduk ima obveze poštivati propise HNS-a, ovo što su napravili velika je opasnost za klub i organizaciju, to je udar na hrvatski nogomet.

HNS je pak, spreman za dijalog s Hajdukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram istaknuti da IO nije bježao niti od odgovornosti. Svi moramo reći - Točno je, nešto nije u redu. Prihvaćamo činjenicu da neke stvari nismo napravili dobro. Spuštamo loptu na zemlju, neka se emocije zamijene razumom. Pozivamo čelnike Hajduka kao i čelnike županijskog saveza, sve one koji mogu, da pomognu da se ovo riješi. Posebno pozivam MZOS. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak s Hajdukom. HNS nije elitistička organizacija, nismo imuni na kritiku. Želimo da stvari budu bolje. Hajduk je prevelika institucija, previše u svom imenu ima dostojanstva da bi ostali samo na buntu", govorio je izvršni predsjednik Saveza, te nastavio:

"Traje hajka na HNS, pričaju da smo močvara, to su teške i lažne optužbe. Puno je činjenica koje govore u prilog da je HNS uređen savez i kontroliran. Stalno smo pod kontrolama, nemamo što skrivati. Financijski podaci su u nadležnim institucijama. Dostupni su i nisu tajni. Izdali smo knjižicu o mitovima koji su napisani o HNS-u i dali odgovore na njih. Poslat ćemo je svim redakcijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Splita su zatražili i ostavke članova Izvršnog odbora, ali naravno da od toga neće biti ništa.

"Nismo razgovarali o željama Hajduka da Izvršni odbor podnese ostavke. Zna se kako se IO bira i razrješava. Hajduk je prevelika institucija da bi ostali samo na buntu. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak s njima. Problema ima, ne stavljamo glavu u pijesak. Spremni smo razgovarati i o onome što je netko krivo napravio u prošlosti, zašto ne? Narušeni su odnosi Hajduka i HNS-a. Na stranu bunt navijača. To je pravo svakoga. No, nisu iscrpljeni svi demokratski oblici za rješavanje problema. Dok možemo razgovarati, ima sto razloga da sjednemo zajedno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Najstrože osuđujemo nepropisno ponašanje navijača, posebno incident u Milanu. Osuđujemo i nezabilježeno solidariziranje Hajduka s navijačima koji nisu moglina stadion pod zakonskom odlukom. Napravljena je velika šteta ugledu hrvatskog nogometa.

2. Pozdravljamo djelovanje policije i pozivamo druge institucije da slijede taj primjer. Organizator je dužan provoditi Zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Podrška disciplinskim tijelima Hrvatskog nogometnog saveza da svoje odluke donesu sukladno propisima i bez emocija. 4. Naglašavamo da je Hajduk član hrvatske lige, što znači da mora poštovati propise. Ovo je velika opasnost za nogometnu organizaciju. Krajnje je vrijeme za razgovor kako ne bismo ugrozili natjecanje.

5. HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo