NEOBIČNE FOTOGRAFIJE

SJEĆATE LI IH SE U OVAKVOM IZDANJU? Pet sportaša koje je teško prepoznati bez njihovih slavnih brojeva

Najveće svjetske sportske zvijezde prepoznatljive su po mnogočemu, a između ostaloga i po brojevima na dresovima koji tijekom godina postaju njihov zaštitni znak.

Nisu, međutim, svi oduvijek u svojim klubovima nosili brojeve po kojima ih danas zna i pamti čitavi svijet. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija koje iz današnje perspektive izgledaju neobično, upravo zbog ‘pogrešnih’ brojeva na dresovima sportskih legendi.

Michael Jordan

Vjerojatno je svim ljubiteljima sporta jedna od privh asocijacija na Michaela Jordana broj 23 koji je nosio kroz najveći dio karijere. No, nakon prvog umirovljenja i prvog povratka na parket Jordan je nakratko nosio broj 45 jer je njegov stari bio umirovljen. Ubrzo se, ipak, sve vratilo na staro.

Michael Jordan
Michael JordanFoto: JOHN RUTHROFF/AFP

Kobe Bryant

Kao što je Jordan proslavio broj 23, tako je Kobe Bryant učinio slavnim svoj dres s brojem 24. No, mnogi se ne sjećaju da je u prvim godinama NBA karijere ovaj legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa na leđima nosio ‘osmicu’.

Kobe Bryant
Kobe BryantFoto: Jeff Gross/AFP

Ronaldo

Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Ronaldo, ostao je upamćem po ‘devetki’ koju je nosio u Barceloni, Real Madridu i reprezentaciji. Međutim, na početku ‘mandata’ u Interu na njegovim se leđima sjajila ‘desetka’.

Ronaldo
RonaldoFoto: Screenshot

Lionel Messi

Malo tko će pogrešno odgovoriti na pitanje koji broj u Barceloni nosi najbolji nogometaš današnjice. No, prije ‘desetke’ Messi je ‘šarao’ s brojevima, pa vrijedi prisjetiti se da je svojedobno nosio i brojeve 30 i 19.

Lionel Messi
Lionel MessiFoto: LLUIS GENE/AFP

Cristiano Ronaldo

Portugalac je napravio brend od svoga nadimka CR7, ali možda su neki zaboravili da je u prvoj sezoni nakon dolaska u Real Madrid bio CR9. ‘Sedmica’ je bila rezervirana za Realovu ikonu Raula, pa je Ronaldo morao pričekati da se dokopa omiljenog broja.

Cristiano Ronaldo
Cristiano RonaldoFoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr