SAD JE I SLUŽBENO: / Manchester United objavio veliku vijest koju čeka čitava Engleska

Image
Foto: AFP
23.5.2016.
22:01
AFP
VOYO logo

Ono o čemu se posljednjih mjeseci naveliko nagađalo, u ponedjeljak se konačno i dogodilo. Nizozemski stručnjak smijenjen je s funkcije menadžera Manchester Uniteda. Oko 240 milijuna utrošenih funti za pojačanja koja nisu dala rezultata, ispadanje iz Lige prvaka i još jedna razočaravajuća sezona za Crvene vragove bila su previše za čelnike Uniteda obitelj Glazer koja se odlučila zahvaliti treneru u kojeg su polagali velike nade i mislili kako će ih upravo on vratiti na stare pobjedničke staze.

Image
KRAJ PRIČE: /

Louis van Gaal više nije trener Manchester Uniteda, čeka se priopćenje kluba

Image
KRAJ PRIČE: /

Louis van Gaal više nije trener Manchester Uniteda, čeka se priopćenje kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Gaala dočekao klupski odvjetnik

Louis van Gaal stigao je u ponedjeljak nešto prije 10 sati u Unitedov trening centar Carrington. No, tamo ga nisu dočekali samo igrači već i odvjetnik Crvenih vragova Paul Gilroy. Razlog? Prekid suradnje Uniteda s Nizozemcem nakon dvije godine. No, neće Van Gaal otići praznih ruku. Imao je još godinu dana ugovora za odraditi, a United će mu za prijevremeni raskid platiti 6,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinaru rekao da je gotovo

Van Gaal na klupi Uniteda nije puno toga ostvario. Otkaza ga nije spasilo niti subotnje osvajanje Fa Kupa, a već sljedeći dan, znači manje od 24 sata od pobjede nad Crystal Palaceom, Nizozemac je ispred hotela novinaru Sky Sportsa kazao kako je priča gotova. Klub je danas tijekom večeri potvrdio ono o čemu se glasno nagađalo i očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub mu se zahvalio

"Htjeli bi se zahvaliti Louisu i njegovom stožeru na odlično obavljenom poslu u posljednjih dvije godine i osvajanju 12. FA Kupa u povijesti čime smo izjednačili rekord. Ponašao se kao veliki profesionalac i imao je dostjanstvo prema nogometašima i poslu. Ostavlja nam svoje naslijeđe u obliku nekoliko mladih igrača koji će imati važnu ulogu u klubu u narednim godinama. Svi u klubu žele mu sve najbolje u budućnost", stoji u priopćenju na klupskim stranicama kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i sam Louis van Gaal

"Bila mi je čast voditi ovako veličanstven klub kao što je Manchester United, a radeći to sam ispunio svoju dugogodišnju ambiciju. Ponosan sam na to što sam pomogao Unitedu da osvoji svoj 12. FA Kup u povijesti. Međutim, jako sam razočaran što nisam ostavrio naš trogodišnji plan. Nadam se kako će foundacija osigurati klubu napreda i postizanje još i većih uspjeha" napisao je u svom priopćenju Louis van Gaal.

No, nije Van Gaal jedini koji odlazi. Zbog dolaska Josea Mourinha na klupu Crvenih vragova želju za odlaskom pokazala je i legenda kluba Ryan Giggs, koji tako neće dobiti priliku kao menadžer momčadi. Ime novog trenera Uniteda biti će objavljeno uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo