RUŽNE I TEŠKE OZLJEDE HRVATSKIH NOGOMETAŠA: / Vida je nastavio niz u kojem odjekuje Eduardovo ime

Image
Foto: Screenshot/AFP
20.10.2017.
11:27
Screenshot/AFP
VOYO logo

Puknuća tetiva i ligamenata, rupture aduktora... spadaju među prvonavedene i dio su patnjih profesionalnih nogometaša s kojima se danas nose i mnogi hrvatski reprezentativci i zbog kojih su mnogi među njima propuštali utakmice kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Vedran Ćorluka primoran je čekati potpuno zaliječenje puknuća Ahilove tetive, Marko Pjaca već je dulje vrijeme izvan stroja zbog puknuća križnog ligamenta, Mateo Kovačić pretvorio se u navijača zbog parcijalne rupture aduktora s kojim problema ima i Nikola Kalinić. Da nabrojimo samo neke.

Popisu ozlijeđenih hrvatskih nogometaša sada je pridodano i ime Domagoja Vide nakon ozljede koju je uistinu bilo mučno vidjeti, a koju je zadobio u sudaru glavama sa suparničkim igračem u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krv nije prestajala curiti iz Vidine glave u mučnim scenama koje su, zbog krvlju natopljenog zavoja, automatski podsjetile na ozljedu Vedrana Ćorluke s Europskog prvenstva. Zadobio ju je branič moskovskog Lokomotiva u otvarajućoj utakmici Eura protiv Turske, a s njom i simpatije javnosti nakon što je triput izlazio s terena zbog krvarenja iz glave i vraćao se odlučan pomoći momčadi da stigne do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, BULENT KILIC
Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Croatia's defender Vedran Corluka reacts after his team's 1-0 win against Turkey in the Euro 2016 group D football match between Turkey and Croatia at Parc des Princes in Paris on June 12, 2016. / AFP PHOTO / BULENT KILIC

Za razliku od dvojca iz obrambenih redova hrvatske reprezentacije, koji su se po ukazanoj prvoj pomoći mahnuli publici koračajući van terena, ozljeda koju će hrvatski navijač najčešće apostrofirati kao najtežu i koja je definitivno strmoglavila karijeru nesretnika koju je pretrpio, ostaje ona Eduarda da Silve i loma njegove noge na utakmici Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puknuće lisne kosti pretrpio je i Luka Modrić igrajući za Tottenham, no nakon te ozljede na travnjak se vratio jači i čvršći no prije. Ne i Eduardo čiji prijelom noge ne izlazi iz glave i koji je, premda ne trenutno, uvjetovao njegov odlazak iz engleskog nogometa u slabije lige. 'Vječne' muke Igora Tudora s gležnjem iz kojeg su operacijom uklonjeni puknuti dijelovi koštale su današnjeg trenera Galatasaraya SP-a u Japanu i Južnoj Koreji, kasnije muke s bolnim mjestom skratile su mu karijeru.

Ozljeda je, jasno i nažalost, bilo mnogo više od navedenih. Niko Kranjčar dijelom i zbog njih (poput one gležnja 2010.) nikad nije realizirao talent do kraja, da ne spominjemo frakturu kosti noge Marija Stanića na prijateljskoj utakmici u Postirama 1996. godine, kuk Slavena Bilića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo