RIJEKA ZARADILA PRAVO BOGATSTVO: / Damir Mišković i društvo napunili i svoju i državnu blagajnu

Image
Foto: PIXSELL

Rijeka je ukupno u europskim natjecanjima ove sezone zaradila 6,7 milijuna eura.

8.12.2017.
8:43
PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je u četvrtak navečer na Rujevici, u posljednjem 6. kolu skupine D Europske lige, srušila Milan 2-0. Time je prvak Hrvatske završio natjecanje u Europi za ovu sezonu.

Rijeka je od srpnja ove godine, kad je započeo riječki europski put u ovoj sezoni, pa sad do prosinca, u oba europska natjecanja, znači predkvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu, odigrala 12 utakmica i pri tome od nagrada UEFA-e sebi u blagajnu priskrbila 6,7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKI MILAN OSTAO MALEN NA RUJEVICI: Fantastična Rijeka se pobjedom oprostila od Europe, Puljić i Gavranović su Kekovi junaci

Rijeka je u drugom i trećem pretkolu Lige prvaka eliminirala velškog predstavnika New Saints i austrijskog Salzburg. U play-offu Lige prvaka Rijeka je ispala od grčkog velikana Olympiakosa na zadnjoj prepreci prije skupina Lige prvaka ili na korak do zarade od minimalno 110 milijuna kuna, što bi bio apsolutni klupski rekord kad je riječ o zaradi putem premija. I ovako su rekordno zaradili...

I zato nema tuge za Damira Miškovića i društvo. Jer, iako se nije izborilo elitno natjecanje, Rijeka je itekako zaradila ulaskom u Europsku ligu, ukupno 6,7 milijuna eura ili 50,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 260 tisuća eura, koliko dobiva svatko tko se ne plasira u Ligu prvaka.
  • 3 milijuna eura za ispadanja iz Ligu prvaka u play-offu.
  • 2.6 milijuna eura premije za ulazak u skupinu Europske lige.
  • 840 tisuća eura za dvije pobjede (po 360 za svaku) i remi 120 000 eura u skupini ovog drugog po jačini europskog nogometnog natjecanja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo