ŠAMPIONSKA RIJEKA U DRUŠTVU REALA: / Izabranici Matjaža Keka obaraju rekorde i izluđuju dinamovce

Image
Foto: PIXSELL

Rijeka je u jesenskom dijelu ovogodišnje sezone pokazala apsolutnu dominaciju u HNL-u.

20.12.2016.
9:15
PIXSELL
VOYO logo

Je li došao kraj jednogodišnje vladavine Dinama? Pita se hrvatska nogometna javnost kojoj je već dosadilo stalna dominacija Dinama. Rijeka je odigrala sjajnu polusezone i pokazala šampionski duh. Jesenski dio sezone, Riječani su završili s plus šest bodova u odnosu na Dinamo.

GOSPODO IZ MAKSIMIRA, VIDITE LI OVO? Najbolji nogometaš HNL-a je igrač kojeg se Dinamo odrekao

Bez poraza u jesenskom dijelu sezone

No, više od razlike u bodovima upada u oči podatak da Rijeka u jesenskom dijelu sezone nije izgubila niti jednu utakmicu. Skor im je 16 pobjeda i 4 neodlučena ishoda. Samo su Rijeka i Real Madrid europske momčadi neporažene u 2016/17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prilično impresivan podatak. Rijeka u društvu velikog Real Madrida. Nije loša za nogometaše Matjaža Keka koji su tako osvojili svoj prvi naslov jesenskih prvaka. No, tu nije kraj uvjerljivom dojmu Riječana.

Najviše osvojenih bodova u povijesti

Naime, u subotu je Rijeka s tri boda protiv Istre 1961 (1:0) uzela jesenski naslov s najviše bodova u povijesti Hrvatske nogometne lige (52). Nitko nikad nije osvojio toliko bodova na polovici prvenstva. Dobro, tijekom povijesti sustav natjecanja bio je drugačiji, na zimsku stanku se odlazilo nakon manjeg broja odigranih kola, ali opet, 52 osvojena boda u vlasništvu je Riječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Riječani još do sad nikad nisu izgubili na Rujevici koja je postala neosvojiva tvrđava za sve u HNL-u. Sjetimo se samo kako je u rujnu Dinamo nastradao na Rujevici (5-2), a i Osijek (3-0) i Hajduk (2-1). Sve spomenuto jasni je dokaz da je Rijeka trenutno najbolji klub u Hrvatskoj i da s pravom nosi predznak šampionska Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo