RIJEČI KOJE IMAJU POSEBNU TEŽINU: / 'Ovaj trofej je za Manchester, za sve poginule, za svijet'

Image
Foto: AFP, SOREN ANDERSSON

Paul Pogba briljirao je i nakon jučerašnje finalne utakmice Europske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa u Stockholmu (2-0).

25.5.2017.
10:22
AFP, SOREN ANDERSSON
VOYO logo

Paul Pogba prekinuo je post od 19 utakmica u svim natjecanjima i protiv Ajaxa je zabio svoj drugi uzastopni gol. Francuza je sad na kraju sezone golgeterski krenulo. Bolje ikad, nego nikad, rekli bi smo...

MOURINHO U EUFORIJI: ‘Za mene je ovo najvažniji trofej u karijeri’

Pogbi prije dva tjedna preminuo otac

No, ono što veseli Josea Mourinha je to što je Pogba počeo zabijati kad je trebalo. Sinoćnji pogodak mu je možda i najvažniji u karijeri. Francuz je, uz Herreru i Fellainija, bio najbolji Unitedov igrač u, za njega, vrlo teškom životnom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED IDE U LIGU PRVAKA: Mladost Ajaxa nije mogla protiv lukavog Mourinha

Naime, Pogbi je prije dva tjedna preminuo otac, nakon čega je dosta osobno primio teroristički napad u Manchesteru na koncertu pop pjevačice Ariane Grande u kojem je poginulo 22 ljudi, a više od 50 ih je ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci koji su se nalazili u dvorani rekli su kako su tijekom napuštanja dvorane začuli eksploziju, nakon čega je uslijedila panika, vrištanje i bježanje.

SVE O TERORISTIČKOM NAPADU U MANCHESTERU PROČITAT OVDJE.

'Takvi događaji su šok za cijeli svijet'

"Takvi događaji su šok za cijeli svijet. Morali smo ostati koncentrirani i fokusirani, što zaista nije bilo lako. Pobijedili smo za divan grad Manchester, dali smo sve od sebe za njih. Igrali smo za Englesku, igrali smo za sve poginule, igrali smo za svijet", rekao je Pogba, koji je u 18. minuti zabio za vodstvo, a nakon toga Mkhitaryan je potvrdio pobjedu i plasman u Ligu prvaka, što je Mourinhu i bio cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUNACI UNITEDOVA SLAVLJA: Strijelci Pogba i Mhitarijan prokomentirali osvajanje Europske lige

Titulu igrača utakmice odnio je Ander Herrera koji je bio sjajan.

"Dan prije utakmice bili smo devastirani. Nije nam bilo ni do čega i u takvim uvjetima je jako teško trenirati. No, trener nam je rekao da jedina stvar koju moramo napraviti je pobijediti za žrtve. Ovo je samo nogomet, život je nešto potpuno drugo. Ako smo ovim trofejem pomogli ljudima barem jedan posto da im bude lakše, mi smo sretni", rekao je Herrera, prenosi ugledni američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo