REPOVI POLJUDSKIH DOGAĐAJA: / 'Marić nema veze sa Srbijom, Hajduk je podržao napadače na njega'

Image

U tradicionalnom izvještaju Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) nakon svakog kola hrvatskog prvenstva ovaj je put najviše pozornosti usmjereno na poljudsku utakmicu između Hajduka i Splita.

17.10.2016.
17:02
VOYO logo

Štošta se u nedjelju događalo na trivinama i travnjaku poljudskog stadiona, a 'špijuni' HHO-a su sve pedantno zabilježili uz poneku, u najmanju ruku, čudnu opasku. Utakmica se igrala nekoliko dana nakon što je u Stobreču brutalno pretučen sudac Bruno Marić na čije su suđenje u prošlosti hajdukovci imali puno primjedbi. Suci su u svim dvobojima prošlog kola, pa tako i onom splitskom, na teren istrčali u majicama s porukama podrške Mariću, ali na Poljudu to nije dobro primljeno.

Image
HAJDUK OTVORIO NOVU FRONTU PREMA HNS-u: /

Pogledajte u kakvim su majicama Splićani istrčali na travnjak!

Image
HAJDUK OTVORIO NOVU FRONTU PREMA HNS-u: /

Pogledajte u kakvim su majicama Splićani istrčali na travnjak!

'Po nacionalnosti je Hrvat'

S tribina se tako u više navrata orila zastrašujuća poruka "Mariću, Srbine, čakija ti ne gine", a Hajduk je udario kontru sucima i HNS-u, pa su njegovi igrači i treneri na teren istrčali u majicama na kojima je pisalo "Stop nasilju nad hrvatskim nogometom". Sve je to zapisano u HHO-ovom izvještaju, a posebno bode u oči neobičan način 'obrane' Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kos na tribini s Torcidom

"Bruno Marić, nogometni sudac kojega su nedavno pripadnici Torcide napali u restoranu, prebili ga metalnim šipkama i metalnim dijelom vatrogasnog šmrka. Iako je po nacionalnosti Hrvat, živi u Daruvaru, i nema veze sa Srbijom, ovakvo je skandiranje poslužilo je za njegovu što veću diskriminaciju", stoji u izvješću HHO-a.

'Odbijen zahtjev delegata'

Da kojim slučajem ima veze sa Srbijom, onda bi valjda, prema biserima iz HHO-a, ovakvo skandiranje bilo podnošljivo. U izvještaju se dalje navodi da je delegat utakmice prijavio Hajduk jer je odbio podržati akciju protiv nasilja nad Marićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na službenom sastanku, prije početka utakmice Hajduk je odbio zahtjev delegata da kao i na svim ostalim utakmicama Prve i Druge lige službeni spiker pročita apel kojim se pozivaju navijači da se pridruže podršci osude nasilja nad sucem Marićem i svakog drugog nasilja u nogometu. Umjesto toga, igrači, trener i klupa izašli su na teren prije početka utakmice odjeveni u bijele majice na kojima je pisalo 'Stop nasilju nad hrvatskim nogometom' što se ne može protumačiti drugačije nego kao znak podrške napadačima na suca Marića", piše HHO koji za kraj nije propustio spomenuti da su predsjednik Hajduka Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco te član Nadzornog odbora Ante Šalinović cijelo vrijeme stajali na sjevernoj tribini među pripadnicima Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo