REALOV PAD: / Prvi put nakon pet godina najvredniji klub svijeta ne dolazi iz nogometa

Image
Foto: AFP

Po prvi put nakon 2011. godine na vrhu Forbesove ljestvice najvrednijih sportskih momčadi ne nalazi se nogometni klub.

14.7.2016.
10:53
AFP
VOYO logo

Na najnovijoj ljestvici uglednog časopisa Real Madrid je s prvog skliznuo na drugo mjesto, a vrh poretka pripada Dallas Cowboysima, momčadi američkog nogometa (NFL). Cowboyi su se pomaknuli za jedno mjesto, a procijenjena vrijednost im je četiri milijarde američkih dolara u odnosu na 3,2 milijarde prošle godine.

Prevladava američki nogomet

Zanimljivo, i Realova vrijednost je porasla za 12,5 posto, ali je Kraljevski klub nakon tri godine vladavine ipak pao na drugo mjesto. Procijenjena vrijednost mu je danas 3,65 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem je mjestu Barcelona (3,55 milijardi dolara), dok je Manchester United, koji je bio na vrhu 2011. i 2012. godine, sada na petom mjestu i posljednji je nogometni klub u top 10. Vrijednost mu iznosi 3,32 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među deset najbogatijih su ukupno četiri kluba iz NFL, jedan iz bejzbolskog MLB-a, te dva iz košarkaške NBA lige - New York Knicksi i Los Angeles Lakersi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset najvrednijih sportskih klubova na svijetu prema Forbesu:

1. Dallas Cowboys - 4 milijarde dolara (NFL) 2. Real Madrid 3,65 (Nogomet) 3. Barcelona 3,55 (Nogomet) 4. New York Yankees 3,4 (MLB) 5. Manchester United 3,32 (Nogomet) 6. New England Patriots 3,2 (NFL) 7. New York Knicks 3,0 (NBA) 8. Washington Redskins 2,85 (NFL) 9. New York Giants 2,8 (NFL) 10. Los Angeles Lakers 2,7 (NBA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo