VIDEO: / Modrić i društvo ušli u povijest! Čudesan preokret Reala!

Nogometaši Atletico Madrida bili su na milimetar od osvajanja svog prvog naslova u povijesti Lige prvaka (Kupa prvaka).

24.5.2014.
11:12
VOYO logo

Vodeći gol za Atletico zabio je branič Diego Godin u 36. minuti nakon velike pogreške Realovog vratara Ikera Casillasa. Nakon jednog kornera Realova obrana nije uspjela izbaciti loptu i Juanfran ju je glavom vratio u kazneni prostor. Ondje je najviši u skoku bio Godin čiji udarac glavom nije bio jak i išao je u luku, ali je u isto vrijeme Casillas neobjašnjivo "zaplivao" i otišao u prazno. Pokušao je Realov kapetan izbiti loptu prije nego li je prešla gol-liniju, ali u tome nije uspio.

Dugo se vremena činilo da će to biti i jedini pogodak na susretu budući je momčad Diega Simeonea djelovala čvrsto i neprelazno, a Real usprkos nekim prilikama nije uspijevao doći do gola. Međutim, na 1-1 izjednačio je u trećoj minuti sudačke nadoknade Sergio Ramos glavom nakon ubacivanja Luke Modrića (odigrao svih 120 minuta) iz kornera. Ramos se najbolje snašao u sredini i preciznim udarcem s desetak metara pronašao sam donji nebranjeni kut vratiju Thibauta Courtouisa. Bio mu je to treći ovosezonski gol u Ligi prvaka i treći postignut glavom. Po pogocima glavom time se izjednačio s našim Marijem Mandžukićem. Ramos je gol zabio u praktički posljednjim trenucima za Real, kada se činilo da će Atletico do prvog europskog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/lNmwYPhs_ww

U produžetke je dakako Real ušao nošen valom optimizma nakon kasnog izjednačenja, a u 110. minuti za njihovo je vodstvo zabio Gareth Bale. Zabio je iz odbijanca glavom nakon što je Courtois uspio zaustaviti, ali ne i ukrotiti udarac Angela di Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 118. minuti Marcelo je prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora uspio povećati prednost Reala na 3:1, dok je točku na i postavio Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca koji je sam izborio u 120. minuti. Bio mu je to nevjerojatan 17. ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Realu je ovo dakle deseti naslov u Ligi prvaka (Kupu prvaka) i prvi nakon 2002., dok je Atletico izgubio i drugi finale koji je igrao (poraženi su i sezone 1973/74). Kažimo da je Atleticu ovo bio prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka. Do ove utakmice imali su 9 pobjeda i 3 remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo