VIDEO: / Baklje na Bernabeuu, Real gazi u Ligi prvaka!

Spektakularni dvoboji četvrtfinala Lige prvaka nastavili se i u srijedu. Real je na svom Santiago Bernabeu nadigrao Galatasaray s 3:0 dok su Malaga i Borussia Dortmund odigrali bez golova.

3.4.2013.
17:18
VOYO logo

Galatasaray se u Madrid nije došao braniti. Pokušao je donekle ofenzivnim pristupom ostvariti pozitivan rezultat uoči uzvrata u Istanbulu, ali u tome nije uspio. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ušao je u igru u 80. minuti umjesto Mesuta Özila, te je nedugo nakon ulaska u igru zapucao prema golu, ali je gostujući vratar Muslera bez većih problema ukrotio taj pokušaj. U drugoj minuti sudačke nadoknade dobio je žuti karton. Do vodstva i velikog psihičkog rasterećenja su "kraljevi" stigli već u 9. minuti. Özil je sjajnom dubinskom loptom pronašao Cristiana Ronalda, koji je odlično prihvatio loptu i potkopao je iznad Muslere za svoj deveti gol ove sezone u Ligi prvaka, što ga čini vodećim strijelcem natjecanja. Pogodak manje zabili su Lionel Messi i Burak Yilmaz, koji je odigrao cijeli susret za goste. Ukupno je Ronaldu to bio 45. gol ove sezone u svim natjecanjima.

http://rutube.ru/video/embed/6264493 Ronaldo, koji je prošle sezone zabio 10 golova u Ligi prvaka, ukupno je u svojih zadnjih 18 nastupa u ovome natjecanju sudjelovao u 22 Realova gola, 18 pogodaka i 4 asistencije. Usporedbe radi, Lionel Messi je u zadnjih 18 nastupa u dresu Barcelone u Ligi prvaka sudjelovao u 26 golova, 20 pogodaka i šest asistencija. Inače, Ronaldu je ovo bio 47. gol karijere u Ligi prvaka. U 29. minuti, domaćin je udvostručio prednost. Michael Essien centrirao je s desne strane, loptu je na tlu primirio Karim Benzema, te ju je s pet metara niskim udarcem poslao u mrežu. Obrana Galatasaraya reagirala je vrlo loše tom prilikom. Essienu je to bila prva asistencija u dresu Real Madrida u svim natjecanjima, a Benzemi 30. gol karijere u Ligi prvaka. Od francuskih je nogometaša učinkoviti od njega po tom pitanju samo Thierry Henry s 50 golova. Konačni rezultat postavio je Gonzalo Higuain u 73. minuti, osam minuta nakon što je ušao u igru umjesto Benzeme. Nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Alonsa zabio je argentinski napadač glavom svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray je imao 51% posjeda lopte, ali u udarcima u okvir gola domaćin je imao prevlast 10:4. Peti puta zaredom Real Madrid je u domaćoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka zabio minimalno tri gola, te je zasluženo ostvario rezultat s kojim je jednom nogom već u polufinalu.

U Malagi, na La Rosaledi stadionu, nije bilo pogodaka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Malaga i aktualni njemački prvak, dortmundska Borussija, su odigrali 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pobjedom više može žaliti gost iz Njemačke, jer su šanse Borussije bile izrazitije. U svakom slučaju, ovaj rezultat i dalje drži obje momčadi u igri za prolaz i prije uzvrata u Dortmundu, 9. travnja. Da su igrači iz Dortmunda bili samo malo koncentriraniji u završnici trebali su već nakon prvog dijela imati nekoliko pogodaka prednosti. Prvenstveno time "prozivamo" Marija Götzea, koji je u prvih dvadeset minuta bio dva puta u situaciji "jedan na jedan" s domaćim vratarom. No, prvi je put, u 16. minuti, nevjerojatno nonšalantno pristupio završnici akcije, a u 19. je pucao posve traljavo. U oba slučaja je udarce branio Caballero. Nije samo Götze bio krivac što je Borussija ostala bez pogotka u prvom dijelu, već su živce treneru Kloppu kidali i Lewandowski i Groβkreutz i Reus, koji su također promašivali ono što u Bundesligi daleko češće zabijaju. Brojne šanse Borussije u prvih 45 minuta nisu bile jedine. Prijetila je i Malaga, pa je tako zapravo prvu šansu na utakmici imao Javier Saviola, ali je s nekoliko metara, iskosa, pucao neprecizno. Poslije su prijetili Julio Baptista i Toulalan, ali i domaćin je neuspješno tražio put do suparničke mreže. U nastavku se situacija na travnjaku nije previše promijenila. Oba su sastava i dalje težila napadačkoj igri, šanse su se redale, ali Caballero i Weidenfeller nisu dali da se i mreže tresu. Istina je da je i dalje njemački prvak lakše dolazio u poziciju za pogodak. Primjerice, još je jednom Götze, pomalo sebično, tražio u 65. minuti pogodak, umjesto da je asistirao Lewandowskom, no i sam je Poljak svoju šansu propustio desetak minuta ranije, kada je loše pucao s desetak metara udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo