REAL MADRID PRVAK EUROPE! / Modrić i suigrači slave nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca!

Image

Nogometaši Real Madrida 11. su put u povijesti postali europski prvaci. Nakon velike drame u finalu na milanskom San Siru svladali su gradskog rivala Atletico boljim izvođenjem jedanaesteraca.

28.5.2016.
23:23
VOYO logo

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1, 5-3 nakon penala

REAL MADRID: Navas – Carvajal (od 52. Danilo), Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (od 72. Isco) – Bale, Benzema (od 77. Vazquez), Ronaldo

ATLETICO MADRID: Oblak – Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis (od 109. Hernandez) – Saul, Gabi, Augusto (od 46. Carrasco), Koke (od 116. Partey) – Griezmann, Torres

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Ramos (15), 1-1 Carrasco (79)

Milanski finale ponudio je veliku bitku dvaju madridskih klubova u kojem nije bilo pobjednika nakon 120 minuta, a u raspucavanju jedanaesteraca je spretniji i sretniji bio Real. Tragičar je bio branič Atletica Juanfran koji je pogodio vratnicu i jedini promašio s bijele-točke, a pogodak za 11. krunu Kraljevskom klubu zabio je na ovoj utakmici neprepoznatljivi Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real i postao drugi Hrvat, nakon Darija Šimića, koji ima dva naslova u Ligi prvaka. No, za razliku od Šimića koji uopće nije igrao u finalima za Milan, Modrić je u oba Realova naslova bio jedan od glavnih igrača. Treba dodati i da je naš veznjak u produžecima ozlijedio zadnju ložu lijeve noge, ali je izdržao do kraja, a težina ozljede zasad nije poznata. Dodajmo ovome i da Mateo Kovačić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos zabio iz zaleđa

Prvu je veliku priliku Real stvorio već u šestoj minuti. Bale je ubacio pred gol iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, na loptu je natrčao Casemiro i pucao s tri metra, a Oblak refleksno obranio njegov udarac.

No, što Zidaneovoj momčadi nije uspjelo tada, pošlo joj je za rukom devet minuta kasnije. Kroos je izveo slobodan udarac s lijeve strane, nabačenu loptu je glavom prenio Bale, a pred golom ju je spretno u mrežu ugurao Realov kapetan Sergio Ramos. Dojam je, međutim, da je pritom bio u zaleđu. No, kako god bilo, Ramos je postao peti igrač u povijesti koji je zabio u dva finala Lige prvaka, ali i prvi stoper kojem je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/qvZi

Atletico se nakon toga probudio i počeo prijetiti, posebno Griezmann koji je pucao iz svih pozicija. Rezultat se ipak do kraja poluvremena nije mijenjao, a odmah na početku nastavka - ludnica! Nakon kontakta Pepea i Torresa sudac Clattenburg je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Griezmann, tukao je lijevom nogom, Navas je već bio svladan, ali lopta je završila u gredi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to, međutim, obeshrabrilo Simeoneovu momčad koja je nastavila tražiti izjednačenje i, posve atipično, imala veći posjed lopte. Real se povukao i čekao prilike iz kontranapada, a jedan je takav kreirao sjajni Modrić koji je u 70. minuti proigrao Benzemu. Ovaj se sjurio po desnoj strani, ali kad je došao oči u oči sa slovenskim golmanom, pucao je ravno u njega.

Atletico i treći put praznih ruku

Ronaldo je bio praktički posve nevidljiv, a u 79. je minuti nakon njegova traljava udarca lopta došla do Balea koji je pucao, ali je loptu na crti zaustavio Savić. A samo koju sekundu kasnije - izjednačenje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabi je proigrao Juanfrana, a ovaj iz voleja s desne strane ubacio u sredinu gdje je Carrasco pobjegao Vazquezu i iz blizine zakucao loptu u mrežu. Postao je tako Carrasco prvi Belgijanac koji je zabio u finalu Kupa/Lige prvaka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPEKTAKL NA SAN SIRU: Osjetite dašak atmosfere s finalne utakmice Lige prvaka

Image

SPEKTAKL NA SAN SIRU: Osjetite dašak atmosfere s finalne utakmice Lige prvaka

Do kraja više nije bilo većih prilika, pa su madridski velikani, baš kao i prije dvije godine u Lisabonu, bitku nastavili u produžecima. U njima se igralo dosta oprezno, posebno opasnih prilika nije bilo i odluka o novom europskom prvaku je pala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Za Real su pogodili Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos i Ronaldo, dok su kod Atletica precizni bili Griezmann, Gabi i Saul. Nesretna je figura ispao Juanfran koji je u četvrtoj seriji pogodio vratnicu i tako onemogućio Atleticu da prvi put u povijesti postane europski prvak. Treći su put Rojiblancosi bili u finalu i treći put ostali bez glavne nagrade, prvi im ju je put uskratio Bayern, a preostala dva Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo