RASPLET IZ NOĆNE MORE: / Može se dogoditi da Vatreni kao najlošiji drugi ne odu niti u doigravanje za Mundijal

Image
Foto: AFP/PIXSELL
Image
Foto: AFP/PIXSELL

Jučerašnjim porazom u Eskişehiru situacija u skupini I kvalifikacija za odlazak na SP zakomplicirala se.

6.9.2017.
16:30
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Istina, Hrvatska je i dalje vodeća u skupini s 16 bodova, ali četveroplasirana momčad Ukrajine ima 14, dakle samo dva boda manje. Isto kao trećeplasirana Turska. Dva kola prije kraja kvalifikacija, doveli smo se u situaciju da se grčevito moramo boriti za Rusiju, odnosno, da do kraja moramo pobijediti u svim susretima, ako mislimo kao prvoplasirani u skupini izravno na Mundijal. A uz to, u igri za prvo mjesto još su tri reprezentacije.

VELIKA ANKETA NET.HR-a: Koga biste željeli na klupi

TURSKA ŠOKIRALA VATRENE: Pogodak Tosuna gurnuo je kockaste u velike probleme, sudac spasio domaćina

Na sve ili ništa krećemo početkom listopada

Hrvatska na sve ili ništa kreće početkom listopada susretom protiv Finske u Osijeku, a nekoliko dan kasnije, čeka nas vruće gostovanje u Kijevu kod neugodne Ukrajine, momčadi koja je prije nekoliko dana s 2-0 pobijedila Tursku. Kako bi zaigrali na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri naše najveće šanse izgledaju ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOMENTAR NET.HR-a: Hrvatska zaslužuje bolje! Štimac i Kovač su odletjeli ujesen, je li stiglo vrijeme da se oprostimo i od Ante Čačića?

Da Hrvatska pobijedi Finsku, a da Island ne slavi protiv Turske, a nakon toga u Ukrajini da uzme barem bod, u takvom bismo raspletu imali 20 bodova, a s 20 bodova smo, u slučaju da Island ne uspije u Turskoj, sigurno prvi u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S četiri boda sigurno drugi

Uz spomenuto, s četiri boda bismo, bez obzira na ostale rezultate sigurno bili drugi. Drugo mjesto s 20 bodova, prema sadašnjem raspletu i situaciji u skupini, vjerojatno vodi među osam od devet najboljih na toj poziciji i samim time u dodatne kvalifikacije, ali može se dogoditi i da na kraju ne budemo niti drugi. To je onaj najcrnji scenarij, "jezik pregrizli", rekli bi smo... završimo li pak kao drugi u skupini, vrlo lako se može dogoditi i da budemo najlošiji drugoplasirani pa niti ne odemo u play-off.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Dejan Lovren (L) vies with Turkey's Burak Yilmaz (C) during the FIFA World Cup 2018 qualifying football match between Turkey and Croatia in Eskisehir, on September 5, 2017. / AFP PHOTO / ADEM ALTAN

JELIČIĆ RAZVALIO ČAČIĆA KAO NIKAD PRIJE: ‘Pod njim je sve gore i gore, zavidim mu zbog statusa koji ima u HNS-u’

Jer, postoji pravilo da, prilikom usporedbe učinka svih drugoplasiranih, u svim se skupinama briše njihov učinak protiv najlošije momčadi skupine. Maknemo li, dakle, šest bodova osvojenih protiv Kosova i sedam golova koliko smo im ukupno zabili u dvije utakmice, Hrvatska bi bila pri samom dnu poretka drugoplasiranih i vrlo lako mogla bi ispasti iz play-offa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić u jednom je u pravu. Do kraja ovisimo samo o sebi i moramo pobijediti u obje utakmice. No, problem je u igri naših koja ne ulijeva povjerenje kako bismo bili sigurni u tri boda iz Kijeva, a čak niti u tri boda iz Osijeka. Sve u svemu, bez drame, očito, ne može kad je Hrvatska i kvalifikacije u pitanju.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo