RASPADA LI SE DINAMOVA MOMČAD? / Odlazaka bi moglo biti kao na traci, a najbolniji je Soudanijev

Image

Poražavajući ishod odigravanja utakmica po skupinama Lige prvaka i nezadovoljavajuća situacija u domaćem prvenstvu gotovo sigurno donijet će promjene u redovima hrvatskog nogometnog prvaka Dinama

9.12.2016.
9:09
VOYO logo

Šest poraza i niti jedan postignut gol bilanca su europskih neuspjeha već godinama nedodirljive momčadi u hrvatskoj ligi u kojoj su ove sezone sve samo ne nedodirljivi. I dok se porazi u prestižnom klupskom europskom natjecanju mogu tolerirati, vjerojatno ne i opravdati s nulom na kontu postignutih golova, pogled u domaće dvorište kazuje da Dinamo zaostaje za Rijekom šest bodova dva kola prije kraja prvog dijela sezone. Predstoji im (lakši) ogled protiv Lokomotive i (uvijek neugodni) derbi sa splitskim Hajdukom na Poljudu. Nakon navedenog podvući će se crta, a ispod nje će sigurno ostati neka imena na koje u Maksimiru neće više računati.

Schildenfeld, Pivarić, Matel...

Popis takvih donosi nogometni portal Goal kombinirajući vrteći imena Dinamovog sastava po pozicijama pri čemu promjene ne treba očekivati tek na vratarskim na kojima bi Dominik Livaković i Adrian Šemper trebali biti sigurni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se obrambenog dijela momčadi tiče tu promjene treba očekivati, a među one koji bi trebali napustiti Maksimir najveći je naglasak stavljen na Rumunja Matela. Spominje se ipak i da je ugovorno vezan za klub do 2019., a budući da su mu igre slabe, takva je i potražnja za njim. Gordon Schildenfeld, branič reprezentativnog kalibra, nikako ne može biti zadovoljan statusom igrača s klupe, a u kontekstu prodaje nekoj zainteresiranoj strani spominje se i Josip Pivarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je u veznom redu sasvim jasno, javlja isti izvor, jest da na proljeće u njemu ne treba očekivati Paula Machada. Budući da ugovor ima samo do kraja sezone sporazumni raskid između kluba i igrača koji nije prva opcija trenera Ivajla Peteva nikoga ne bi trebao iznenaditi. Kao niti mogući odlazak Brazilca Jonasa koji igra na posudbi i o čijem statusu u klubu još nisu razgovarali. Nekorišteni Ali Karimi i Portugalac Goncalo koji ima ugovor samo do ljeta mogli bi nastaviti niz i napraviti mjesta za dovođenje novog igrača.

Što sa Soudanijem?

Među ofenzivno orijentiranim igračima svakako se ističe slučaj Soudanija, vjerojatno najboljeg Dinamovog igrača koji je već godinama u klubu i koji bi se htio okušati u nekoj od jačih europskih liga. I Alžirac je ugovorno vezan tek do kraja sezone i moguća prodaja, ne produlji li se ugovor, bit će nužna želi li Dinamo na svom ponajboljem pojedincu nešto i zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo