RASKOL MEĐU NAVIJAČIMA: / "Tragedija je što se devastira kult reprezentacije"

Image

Nedavno potpisivanje ugovora o suradnji između navijačke udruge Uvijek vjerni i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u dijelu javnosti je doživljeno kao kupovanje navijačke podrške.

10.10.2015.
17:34
VOYO logo

U trenucima kada velik dio navijača najavljuje bojkot reprezentacije zbog nezadovoljstva radom HNS-a i imenovanjem Ante Čačića za izbornika, mnoge je iznenadila suradnja Uvijek vjernih s Davorom Šukerom i društvom. Mogle su se posljednjih tjedana čuti optužbe da se navijačka udruga prodala HNS-u, ali njezin novi predsjednik Tomislav Milais odbacuje takve navode.

"I dosad smo dobivali novac"

"Potpisali smo da ćemo tri godine surađivati s njima i trošiti namjenski i sasvim transparentno sredstva od HNS-a. I dosad smo dobivali novac, samo to nije bio problem sve dok se sada nije stvorila ta ogromna negativna atmosfera oko reprezentacije", naglasio je Milais u razgovoru za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAO DA SE NIŠTA NIJE DOGODILO: /

'Vlajčevićem će se baviti disciplinski organi'

Image
KAO DA SE NIŠTA NIJE DOGODILO: /

'Vlajčevićem će se baviti disciplinski organi'

Image
Image

Potpisivanje ugovora o suradnji

Dodao je točan iznos koji dobivaju od HNS-a ovisi o tome održava li se u toj godini veliko natjecanje, ali da se načelno rado o nekoliko stotina tisuća kuna godišnje. Istaknuo je, također, da on i suradnici velik dio posla obavljaju bez ikakve naknade.

"Ma zato je smiješno slušati da nas nazivaju plaćenicima! Pa mi trošimo svoje vrijeme i energiju da ne dobijemo ni kune, a da bi bilo bolje našim članovima, ali i ostalim navijačima Hrvatske. Mi smo stvorili kult reprezentacije koji nije imao nitko u regiji! I to je tragedija, što se on devastira, to ne smijemo dopustiti, zato nam treba zajedništvo. Igrača, navijača i saveza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bune se oni koji ni inače ne prate reprezentaciju"

Zbog suradnje u HNS-u došlo je i do osipanja članstva u udruzi Uvijek vjerni, ali Milais tvrdi da se tu radi o zanemarivom postotku.

"Manje od jedan posto! Oni koji idu na utakmice, nisu se bunili, a oni koji ne idu, iz raznih razloga, neki i financijskih, najviše su se bunili. Pa taj bojkot podržavaju ljudi koji ne prate reprezentaciju, nama koji je pratimo to je nevjerojatno", zaključio je Milais.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goal.com/Sportski.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo