RAKITIĆ O MOGUĆEM ODLASKU LEGENDE: / 'Dogodi li se to, bit će to kao da se otrgnuo dio Barçina grba'

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO
5.5.2017.
12:06
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

"Tko god da dođe na klupu, nadam se da će imati povjerenja u nas. Juan Carlos je već dugo vremena u klubu. Volio bih da on bude novi trener jer nas poznaje jako dobro i jer je već radio s nama", rekao je Rakitić u noćnom razgovoru za katalonsku radijsku postaju RAC1.

'Supruga se ponekad dosađuje'

Enrique je najavio povlačenje na kraju sezone, a zasad je nepoznato hoće li biti odlazaka i dolazaka igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam jesam li najpozvaniji odgovoriti na pitanje o mogućim transferima ovog ljeta. Zadovoljan sam onima koje imamo u ekipi iako uvijek možemo biti bolji. Premda je momčad tako dobra i mlada", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić, 29-godišnji vezni igrač, rekao je kako nije zvao svog zastupnika kada tijekom ove sezone nije igrao jedno vrijeme.

"Uvijek sam bio potpuno miran. Želim biti u Barçi, no isto tako želim biti ovdje kako bih igrao. Razmišljam o nogometu 24 sata dnevno pa se moja supruga ponekad dosađuje. Želim ovdje uživati još puno godina", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac ima ugovor do ljeta 2021. godine, a ove sezone je odigrao 47 utakmica za Barcelonu pri čemu je zabio osam golova, a šest puta je asistirao.

"Ima trenutaka kada si najbolji, ali i momenata kada ti ne ide. Da sam barem mogao zabiti na svakoj utakmici. No nastavit ću davati sve od sebe, a na kraju će trener odlučiti koga staviti u igru", rekao je Rakitić koji se opet vratio u prvu postavu te postao četvrti strijelac nakon Lionela Messija, Luisa Suáreza i Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi želimo da Messi karijeru završi ovdje'

Uvjeren je kako će Messi produžiti ugovor s Barcelonom koji istječe u ljeto 2018.

"Messi zna da ovo što ima ovdje neće imati nigdje. Svi želimo da karijeru završi ovdje. Nadam se da će tako biti", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanu i njegovom kolegi na sredini terena, Andresu Iniesti, također ugovor istječe u ljeto 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On zaslužuje imati mir kako bi odlučio što je najbolje za njega. Ode li, bit će to kao da se otrgnuo dio klupskog grba. Puno je dao Barceloni, ali također i nogometu u cjelini. Nadam se da će još dugo biti s nama", izjavio je Rakitić.

Barcelona je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od Juventusa pa je hrvatski reprezentativac u utorak mirno gledao prvu polufinalnu utakmicu između Real Madrida i Atlética koju je domaćin dobio s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti je Real Madrid odigrao veliku utakmicu niti je Atlético bio tako loš. Slavio je Real zbog malih detalja i zato mu treba čestitati. Tako se odlučuju utakmice, ali i čitave sezone", rekao je.

'Teško je objasniti što se dogodilo protiv Juventusa'

O porazu Barçe u Torinu (0-3) i uzvratu koji je završio 0-0 kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je objasniti i razumjeti što se dogodilo. U toj prvoj utakmici imali smo loših 25 minuta. To su ti detalji koji presude o prolazu dalje. Takva razlika se jako teško nadoknađuje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni sada predstoji finale Kupa krajem mjeseca u kojem će protiv Alavésa u jednoj utakmici u Madridu nastojati obraniti naslov te teška utrka s Real Madridom u borbi za naslov prvaka. Tri kola prije kraja prvenstva Barcelona i Real Madrid imaju po 81 bod, no madridska momčad ima utakmicu manje, gostovanje kod jedanaestoplasirane Celte Vigo.

"Sezona je bila duga s usponima i padovima. Ostavili smo bodove ondje gdje se nismo nadali tome. Liga je najvažnija jer ti svaki vikend određuje godinu. Sezona je mogla biti puno bolja, napose u domaćim utakmicama. Moramo se već sada pripremiti za iduću sezonu kako bi u njoj loši trenuci bili kraći nego što su ove sezone", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mobitel je zagrijan'

Do kraja prvenstva Barcelona će igrati doma protiv Villarreala, u gostima kod Las Palmasa te doma protiv Eibara. Real Madrid ide u goste Granadi koja je već ispala pa dočekuje Sevillu koja se bori za treću poziciju i mjesto u Ligi prvaka dogodine, a onda gostuje u Málagi. Uz zaostalo gostovanje u Vigu gdje je u četvrtak s 1-0 slavio Manchester United u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige.

"Više volim govoriti o našim utakmicama. Na ono što će napraviti Real Madrid ne možemo utjecati, no naravno da se nadamo da će negdje kiksati kako bismo mi osvojili prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li Sevilla, za koju je igrao od 2011. do 2014., uzeti bodove na Santiago Bernabéuu nasmijao se i rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne brinite, mobitel mi je zagrijan."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo