Kakav dan! Rakitić briljantan na otvaranju!

U subotu je krenulo novo izdanje španjolske Primere, a sjajan je ulazak u novu sezonu imao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

19.8.2012.
10:47
VOYO logo

Domaći su nogometaši poveli u 34. minuti, nakon što je Rakitić ubacio s lijeve strane, a Federico Fazio smjestio loptu u mrežu nesigurnoga Miguela Moye. Samo četiri minute kasnije Alvaro Negredo je s bijele točke povećao prednost Andalužana na 2-0. Prije toga je Juan Valera u kaznenom prostoru srušio Josea Antonija Reyesa koji je lijepo kombinirao s hrvatskim reprezentativcem.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xswqqm Poslije pet minuta igre u drugom poluvremenu glavom je za 2-1 pogodio Alexis, 27-godišnji branič posuđen Getafeu upravo iz Seville. Andalužani su, ipak, izdržali do kraja i sačuvali pobjedu, a najbolju je priliku imao Rakitić koji je u 85. minuti pogodio gredu. U prvoj utakmici subotnjeg programa Malaga je kao gost svladala novog prvoligaša Celtu s 1-0. U 84. minuti je pogodio Fabrice Olinga koji je sa 16 godina, tri mjeseca i šest dana postao najmlađi strijelac u povijesti španjolske prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresivan je bio Ivan Rakitić u prvoj službenoj utakmicu za Sevillu u novoj sezoni. Andalužani su na startu Primere svladali Getafe s 2-1, a hrvatski je nogometaš bio među najboljima na teren

Najprije je u 34. minuti asistirao za pogodak Federica Fazija, potom je sudjelovao u akciji u kojoj je Sevilla izborila jedanaesterac za 2-0, a u završnici utakmice je pogodio gredu. Uz to, cijelo je vrijeme odlično razigravao suigrače i bio vrlo aktivan. "Bio sam malo umoran od utakmice hrvatske reprezentacije protiv Švicarske, no ne žalim se, potpuno se dobro osjećam. Želim nastaviti ovako i davati još i više. Mislim da sam na dobrom putu i učinit ću sve da budem još bolji", rekao je Rakitić nakon dvoboja na Sanchez Pizjuanu. "Najvažnija je stvar da smo krenuli s tri boda. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu. U nastavku nas je Getafe malo pritisnuo, ali možemo biti sretni našom igrom. Posebno jaki moramo biti kod kuće, gdje moramo sve pobijediti. Na način na koji smo igrali u subotu možemo ostvariti puno pobjeda - zaključio je hrvatski veznjak". Celta – Malaga 0-1 (Olinga 84) Sevilla – Getafe 2-1 (Fazio 34, Negredo 38 - 11m / Alexis 50) Mallorca – Espanyol 2-1 (Hemed 2, 85 / Wakaso 6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo