PRVI DOMAĆI KLUB KOJI JE PRESKOČIO SVOJU PREPREKU U EUROPI: / Lokomotiva otpuhala amatere iz Andore

Image

Zagrebačka Lokomotiva je u 1. pretkolu Europske lige pobijedila UE Santu Colomu 4-1 i plasirala se u 2. pretkolo spomenutog drugog po jačini europskog klupskog nogometnog natjecanja.

7.7.2016.
20:17
VOYO logo

Nakon prošlotjedne gostujuće pobjede 3-1, Lokomotiva je u četvrtak u uzvratnom dvoboju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici slavila 4-1, te ukupnim rezultatom 7-2 prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak kao iz snova

Lokomotiva je prvi domaći klub koji je zagazio u europsku sezonu i prvi hrvatski klub koji je uspješno preskočio svoju prvu ovoljetnu europsku prepreku. Na praznom stadionu u Kranjčevićevoj po pravom vrućem ljetnom vremenu izabranici Marija Tokića, trenutnog zamjenika trenera prve momčadi, izbacili su iz natjecanja Santu Colome, kluba iz Andore koji ni po čemu nije mogao parirati Lokomotivi koja je povela već u 8. minuti utakmice nakon akcije Fiolića i Grezde koji je ubacio do Josipa Ćorića, a on zabio za 1:0. Bio je to prvi udarac na gol na utakmici i to uspješan. Početak kao iz snova.

Prenga točan s bijele točke za 2-0

U 18. minuti sudac je pokazao na kazneni udarac za Lokose! Bartolec je ušao u šesnaesterac gostiju s desnog boka, branič Santa Colome ga je srušio, a sudac je odmah bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Herdi Prenga realizirao je penal za 2-0 Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlinarić zabio za 3-0

U 42. minuti moglo je biti i 3-0 za Lokomotivu, ali pogodak koji je postignut iz škarica Mirka Mlinarića sudac je poništio zbog zaleđa.

Image
Image

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2.0 za domaći sastav. Drugo poluvrijeme Lokosi otvaraju pogotkom! Mlinarić je ovoga puta bio pažljiviji i zabio za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić stavio točku na i

U 57. minuti na semaforu je već stajalo 4-0 za Lokomotivu. Nakon lijepog ubačaja Ćorića iz slobodnog udarca, Dino Perić je zabio glavom i stavio točku na i. UE Santa Coloma zabila je jedini pogodak na utakmici u 89. minuti.

Santa Coloma zabila iz svoga jedinog udarca na gol

Španjolac Joan Salomo bio je heroj gostiju zabivši sjajan gol s 10-ak metara iskosa s lijeve strane. Zanimljivo, bio je to prvi i jedini udarac Santa Colome prema suparničkom golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva će u 2. pretkolu igrati protiv finskog RoPS-a koji je u prvom pretkolu izbacio irski Shamrock Rovers. Finci su u prvom susretu u Dublinu slavili 2-0, a potom pred svojim navijačima odigrali 1-1. Prvi susret je u četvrtak, 14. srpnja u Rovaniemiju, a uzvrat je 21. srpnja u Zagrebu.

U 2. pretkolu uključuje se i Hajduk kojeg idućeg tjedna očekuje gostovanje kod rumunjskog CSMS Iasija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo