PRVE ČAČIĆEVE IZJAVE NAKON OTKAZA: / 'Dalić je s igračima bio dva, tri dana, ali ja sam ih odabrao!'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić dao je prvi intervju nakon otkaza na klupi reprezentacije Hrvatske.

12.10.2017.
15:59
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Presretan sam zbog uspjeha reprezentacije i pobjede u Kijevu! Najvažnije je da je Hrvatska na putu prema Rusiji. To je ono što me posebno čini sretnim. S druge strane sam nesretan jer vidim da su mnogi priželjkivali neki sasvim drugi ishod", rekao je Čačić za Sportske novosti pa prokomentirao uspjeh u Ukraijni:

"Na domaćinu je bio veliki pritisak, a Hrvatska ima kvalitetu koja se na kraju pretočila u rezultat. Ono što jest najbitnije je odlučnost i zajedništvo koje smo pokazali u Kijevu. Imali smo to i prije, ali nažalost, nije bilo sreće. Sjetimo se samo one utakmice s Turskom... Pa i na nekim drugim utakmicama smo rezultatski mogli mnogo bolje proći. Ali pustimo sad povratak u prošlost, nema veze, sve ide svojim tijekom. Izgleda da je Hrvatskoj suđeno da na velika natjecanja prolazi najtežim putem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Daliću

Komentirao je i novog izbornika Zlatka Dalića:

"Ne bih sad to analizirao. Ne može se to tako na brzinu analizirati. Konačno, Dalić je s njima bio dva-tri dana. Činjenica jest da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom. Zlatko Dalić ih je na najbolji mogući način uklopio u ovu utakmicu, zaista mu od sveg srca čestitam na rezultatu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još bih nešto želio istaknuti. Čestitke svim momcima, našem dvostrukom strijelcu Kramariću, Modriću i svim ostalima, ali kazat ću nešto što je možda promaklo. Svi naši momci igrali su s mnogo strasti, s velikom voljom, ali krucijalan je bio Milan Badelj u kontroli igre. Miki je držao stabilnost u igri, on je bio jedan od bitnih čimbenika dobre igre. Mnogo nam je nedostajao protiv Finske na Rujevici", zaključioje Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo