PRVA DVA KLUBA U TOP 8: / Real Madrid napokon izbacio Talijane, Wolfsburg za povijest

Image

Nogometaši španjolskog velikana Real Madrida i njemačkog Wolfsburga prvi su sudionici četvrtfinala Lige prvaka.

8.3.2016.
22:38
VOYO logo

Real Madrid je u uzvratnom dvoboju na Santiago Bernabeu pobijedio Romu 2-0 nakon što je u prvom susretu također slavio 2-0. S dvije pobjede u četvrtfinale je prošao i Wolfsburg koji je pred svojim navijačima pobijedio Gent 1-0, nakon što je u Belgiji slavio 3-2.

Odličan Luka Modrić

Golove za Real zabili su Cristiano Ronaldo u 64. minuti i James Rodriguez četiri minute kasnije. No, gosti mogu žaliti jer su u prvih sat vremena imali četiri sjajne prilike, pri čemu je čak tri puta neprecizan bio Mohamed Salah. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić bio je jedan od najbolji igrača utakmice, a na terenu je proveo 75. minute kada ga je zamijenio Jese. Mateo Kovačić je dobio priliku u posljednjih šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je ovom pobjedom šestu sezonu uzastopce izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ali i prvi put nakon 29 godina izbacio neki talijanski klub iz Europe u dvije utakmice. U posljednjih osam okršaja svih osam puta je ispao. Četiri puta je ispadao od Juventusa (1996, 2003, 2005, 2015), dva puta od Milana (1989 i 1990), te po jednom od Torina (1992) i Rome (2008). Posljednje slavlje 'Kraljevski klub' je protiv nekog talijanskog kluba ostvario u sezoni 1987/88. protiv Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju večeri Wolfsburg je pobijedio Gent 1-0, a pobjednički pogodak postigao je Andre Schurrle (74). Wolfsburg je postao šesti njemački klub u povijesti koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, 9. ožujka se sastaju Zenit - Benfica (0-1), te Chelsea - PSG (1-2), dok su preostale četiri utakmice osmine finala idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0-0), te Manchester City - Dynamo Kijev (3-1), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2-0) i Bayern - Juventus (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo