'ZA SVA VRIMENA'

PROJEKT KAKAV U HRVATSKOJ JOŠ NIJE VIĐEN: Dva milijuna kuna za tematski park posvećen Hajduku

Udruga Naš Hajduk u četvrtak je pozvala sve zainteresirane da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka u sklopu projekta “Za sva vrimena”, a u kojem će biti upisana imena donatora sredstava toj udruzi za otkup 24,53 posto dionica Hajduka.

“Predviđeno je da ovaj tematski park bude na prostoru 1800 četvornih metara površine ispod zapadne tribine stadiona Poljud, ispred službenog ulaza u klupske prostorije, a procjenjuje se da će projekt izrade tog parka stajati oko dva milijuna kuna te da ćemo već u proljeće 2018. godine početi upisivati imena naših donatora”, rekao je Tomislav Mikulić, voditelj projekta udruge Naš Hajduk za otkup dionica Hajduka.

LEGENDA BRIZNULA U PLAČ: ‘Tko su Kos, Branco i Carrillo? U Hajduku su samo zbog novca! Navijači, otrijeznite se’

‘Emocije vezane uz Hajduk’

Vodstvo udruge Naš Hajduk je u listopadu 2016. godine potpisalo ugovor s predstavnicima tvrtke Tommy po kojem od te tvrtke otkupljuje 24,53 posto dionica Hajduka u iznosu od 35 milijuna kuna koje mora uplatiti u roku od deset godina. Po Mikulićevim riječima do kraja isteka ovog desetogodišnjeg razdoblja za otkup Hajdukovih dionica moglo bi se naći imena oko 5000 donatora upisanih u tematski park.

“Tražimo idejno rješenje za tematski park koji će odaslati poruku navijačima Hajduka, ali i turistima jer želimo pridonijeti i obogaćivanju turističkog sadržaja stadiona Poljud i Splita”, kazao je Mikulić.

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov je istaknuo kako će se nastojati da budući tematski park odražava emocije navijača Hajduka.

“Voljeli bismo da tematski park na adekvatan način prenese silinu emocija vezanih za Hajduk”, poručio je Rilov.

Izazovni zadatak

Jedan od članova žirija na natječaju za idejno rješenje tematskog parka je i ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu Branko Franceschi. On je istaknuo kako je riječ o iznimno izazovnom zadatku jer  tematski park treba obuhvatiti javni prostor kakav u skulpturalnom i arhitektonskom smislu do sada nije viđen u Hrvatskoj te će se morati voditi računa o svim elementima suvremenog oblikovanja prostora.

“Ovaj tematski park će  trebati na simboličan način predstaviti i inovativni način upravljanja nogometnim klubom Hajduk koji nudi udruga Naš Hajduk”, kazao je Franceschi.

Docent na Umjetničkoj akademiji u Splitu Ivica Mitrović, koji je također član žirija u ovom natječaju, istaknuo je kako će u izradi ovog tematskog parka trebati biti angažirani arhitekti, dizajneri, likovni umjetnici i sociolozi.

Natječaj za izradu idejnog rješenja ovog Hajdukovog tematskog parka trajat će 45 dana, a nakon toga će ocjenjivački žiri otvoriti prispjele ponude. Također je istaknuto da ako po bude nekoliko po kvaliteti jednakih ponuda između kojih se žiri neće moći odlučiti, onda će donatori sudjelovati u odabiru najboljeg ponuđača.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr