Slavni klub će tužiti Dinamo!

Ponovo problemi na relaciji Murić – Mamić. Ali ovoga puta priča se odvija u kontekstu Ajax – Dinamo.

18.7.2014.
14:47
VOYO logo

Trakavica oko mladog Murića nije gotova. Čak štoviše, čini se da poprima oblike jedne ružne sapunice i ozbiljnog slučaja. Sve je počelo još prošle zime kada je Murić dogovorio prelazak u Ajax nakon čega je izbačen iz prve momčadi, a na treninge juniroske ekipe više nije dolazio. Po Zagrebu je krenula priča kako se Zdravko Mamić prijetio Murićevom ocu kojem se toliko zamjerio da je potonji totalno poludio i jako se zainatio.

Stoga je Robert čekao rođendan i raskid ugovora s Dinamom na koji je imao pravo zbog nepravilnosti kod potpisivanja. Međutim, Dinamo ga je pretekao pa u uredima HNS-a izborio raskid spornog ugovora kako bi na snagu vratio stari stipendijski ugovor po kojemu Murić ne može nikamo do 2015. godine. Ajax je to, očito, prekasno shvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Murić je do 2015. igrač Dinama i Hrvatski nogometni savez neće ga do tog datuma pustiti da igra za Ajax", rekao je glasnogovornik Dinama za nizozemske medije koji su ostali iznenađeni ovakvim raspletom.

Murić je suspendiran nakon što je objavio da odlazi u Ajax. Nije igrao ni za mladu momčad. Ako se situacija ne promijeni, bit će godinu dana bez nogometa što bi bilo jako loše za ovog talentiranog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci bi bili zadovoljni poslom posebno jer Murić stiže bez odštete, ali ako u ovom sporu Dinamo pobjedi Ajax će morati platiti i par milijuna kako bi ga doveo odmah. Sve ovisi o dobroj volji Zdravka Mamića koji je ranije u svom stilu spomenutim prijetnjama Murićevom ocu i menadžerima pokušao promijeniti mišljenje.

Iz Amsterdama stižu vijesti kako će Ajax potražiti pomoć od FIFA-e kako bi istražili Murićeve ugovore s Dinamom. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se ova situacija riješiti. Trener Ajaxa Frank de Boer ga što prije želi vidjeti u svojoj momčadi kako bi ga što prije vratio u formu nakon mjeseci netreniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski portali podsjećaju na situaciju srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija koji je 2006. stigao u Heerenveen iz Partizana. Sa svojim novim klubom mogao je samo trenirati, a godinu dana nije smio igrati zbog suspenzije nakon spora oko transfera.

Prije godinu dana i Vojvodina je reagirala na isti način kao Dinamo u slučaju prelaska Dejana Melega u Ajax, odnosno mladu momčad Ajaxa iz koje je posuđen Cambuuru. Nizozemski klubovi kao da nemaju sreće sa svojim nogometnim igračkim željama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se rasplet ove situacije.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo