PRIJELAZNI ROK BEZ OKUSA I MIRISA: / Najveću odštetu platili su Kinezi, PSG iskrcao 70 milijuna eura

Image
Foto: AFP, STR

U većini najjačih europskih liga u utorak je okončan zimski prijelazni rok koji ove godine nije ponudio spektakularne transfere.

1.2.2017.
9:38
AFP, STR
VOYO logo

Drugu godinu zaredom najjačim su se zimskim kupcima pokazali Kinezi pa je tako najveći siječanjski transfer onaj Brazilca Oscara koji je prešao iz Chelseaja u Shanghai SIPG uz odštetu od 60 milijuna eura. Nakon njega slijedi 23-godišnji njemački reprezentativac Julian Draxler kojeg je PSG kupio od Wolfsburga za 40 milijuna eura.

Image
SHVATIO SVOJU POGREŠKU: /

Nakon samo 23 dana bivša zvijezda Chelsea želi iz Kine nazad u Europu

Image
SHVATIO SVOJU POGREŠKU: /

Nakon samo 23 dana bivša zvijezda Chelsea želi iz Kine nazad u Europu

Sapunica s Payetom

Transfer Brazilca Gabriela Jesusa iz Palmeirasa u Manchester City dogovoren je još prije nekoliko mjeseci, ali je u siječnju napokon i realiziran, a bogati engleski klub je za 19-godišnjaka platio 32 milijuna eura. Osim zbog Draxlera, PSG se ove zime našao u topu 5 i zbog kupovine 20-godišnjeg Portugalca Gonçala Guedesa za kojeg je Benfici platio 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća sapunica ove zime u središtu radnje je imala Dimitrija Payeta koji je čvrsto naumio otići iz West Hama, izazvavši ogorčenje trenera Slavena Bilića i suigrača. Iako se londonski klub opirao, na koncu je prodao francuskog reprezentativca Marseilleu za 29,3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United prodavao

Spomenuli smo pet najvećih siječanjskih transfera, a bilo ih je još nekoliko koji su privukli pažnju. Zanimljivo je da je veliki potrošač Manchester United ovu zimu završio u plusu zahvaljujući prodajama Morgana Schneiderlina Evertonu (22,9 milijuna) i Memphisa Depaya Lyonu (16 milijuna). Osim Oscara, od zvučnijih su imena u Kini završili i Axel Witsel (Zenit - Tianjin Quanjian), Alexandre Pato (Villarreal - Tianjin Quanjian) i Carlos Tevez (Boca Juniors - Shanghai Shenhua).

Manolo Gabbiadini je iz Napolija prešao u Southampton (17 milijuna eura), a spomenimo i nekoliko posudbi: Patrice Evra je iz Juventusa otišao u Marseille, Stevan Jovetić iz Intera u Sevillu, Simone Zaza iz Juventusa u Valenciju, Holger Badstuber iz Bayerna u Schalke, a naš Alen Halilović iz HSV-a u Las Palmas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo