Novi trener Barçe: 'Iskreno, situacija je vrlo teška'

'Da sam radio u Europi, ne bih imao taj problem. No, bio sam u Južnoj Americi i razumljivo je da sam nepoznat.

26.7.2013.
15:28
VOYO logo

U petak je Gerardo Martino postao je i formalno novi trener Barcelonine nogometne momčadi potpisavši dvogodišnji ugovor. Potom je predstavljen javnosti na press-konferenciji.

"Očito je da sam neobično sretan i zahvalan na prilici koja me snašla. Istodobno, žalim zbog okolnosti koje su do nje dovele i želim mom prethodniku Titu Vilanovi sve najbolje i iskreno žalim zbog razloga koji su ga natjerali na odlazak", kazao je u uvodu 50-godišnji strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajući momčad prošle sezone razmišljao sam koliko bi sada bilo teško voditi ovu momčad. Iskreno, situacija je vrlo teška. Svjestan sam da većina navijača nije čula za mene. Da sam radio u Europi, ne bih imao taj problem. No, bio sam u Južnoj Americi i razumljivo je da sam nepoznat. Moja je primarna namjera nastaviti rad s igračima u duhu filozofije koju je momčad prakticirala posljednjih godina. Također, naravno, nastaviti pobjeđivati. Uspijemo li u tome, pred nama su lijepe godine. Najprije se moramo upoznati, odnosno moramo izgraditi međusobno povjerenje. Ja i moji suradnici moramo čim prije srasti s momčadi", kazao je Martino pa nastavio:

"Ono što sam u vlastitoj trenerskoj karijeri naučio jest prilagoditi se igračima koje imaš na raspolaganju. Kada to kažem, jasno je da s paragvajskom nogometnom reprezentacijom nisam mogao prakticirati isti stil igre (napadački, op. a.) kao što sam donedavno činio s Newell's Old Boysima. To je bio način igre puno bliži Barçinom i taj ću način igre ovdje pokušati dovesti na još višu razinu. Pokušat ću najprije motivirati igrače na prikupljanje nove snage i energije kojima će se bolje suočiti s izazovima, a potom ih pokušati uvjeriti da prihvate nove ideje u igri koje kanim uvesti. Nastojat ćemo, svo vrijeme dok to činimo, biti što kompetitivniji. Barcelona ima izvanredne igrače. Uspijemo li ih pripremiti da opet budu spremni odgovoriti najzahtjevnijim izazovima, siguran sam da možemo aspirirati na bilo koji trofej. Osobno nemam problema u komunikaciji s igračima. Uvijek sam bio spreman pojedinačno saslušati svakog svog igrača. Mislim da je to neophodan uvjet za rast momčadi", kazao je novi trener Barçe te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je u pitanju stil igre, mislit ću na stil koji preferira Barcelona kao sportska institucija kao i na stil koji odgovara igračima. Nastojat ćemo raditi tako da se osjećaju ugodno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo