HRVATSKI KUP: / Dinamo i Osijek šesticom potopili svoje protivnike, Rijeka uvjerljiva, Said spašavao Hajduk

Image
Foto: PIXSELL

Odigrani su prvi susreti ovogodišnjeg Hrvatskog kupa. Vodeća četvorka Prve HNL Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek nije dozvolila iznenađenje u susretima 1/16-ine finala Kupa.

20.9.2017.
17:21
PIXSELL
VOYO logo

1/16-ine finala Kupa.

Croatia Đakovo - Istra 1961. 0-4 kraj

Croatia Zmijavci - Slaven Belupo - 0-1 kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imbriovec - Dinamo 0-6 kraj

Nehaj Senj - Osijek 0-6 kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bedem Ivankovo - Lokomotiva 0-3 kraj

Rudeš - Vinogradar - odgođeno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin - Cibalia - odgođeno

Sesvete - RNK Split - 3-0 kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oriolik - Hajduk 0-3 kraj

Vrbovec - Rijeka 1-3 kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novigrad - Zelina 5-1 kraj

Zagora - Šibenik 0-3 kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hajduk tricom počeo natjecanje

Splićani su lako protiv Oriolika došli do prve pobjede u Hrvatskom kupu. Hajduk je poveo u 13. minuti golom Saida. Jandrek je ubacio s desne strane na nogu Ganca, koji sa sedam metara pogađa za vodstvo bijelih. Said je zaprijetio i u 17. minuti, Kovačević u 23., dok je prvu priliku za domaćina imao Stubičan iz slobodnog udarca u 20. minuti, ali pucao je ravno u Leticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je u 30. minuti krenuo sam na golmana, zaobišao ga, ali otišao je predaleko. Dok je za domaćine još jednom zaprijetio Stubičan iz slobodnog udarca. Do kraja poluvremena Radošević je još jednom zaprijetio, a u 45. minuti zaiskrilo je na terenu pa su žute kartone dobili Nižić i Kokotović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poluvremenu je ušao Teklić i odmah je u 48. minuti zakuhao pred golom domaćina: oslobodio se dvojice čuvara, ali se u trenutku udarca poskliznuo pa je loptu pokupio golman Oriolika Herceg. U posljednjih 20 minuta, Splićani su pritiskali. Prvo je Hamza pucao s 18 metara u 70. minuti preko gola, a u 72. je Bašićev udarac obranio Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. je Bosančić glavom pucao preko gola. U 83. minuti Toma Bašić je povisio na 2-0. Sjajno je pogodio iz slobodnog udarca s 22 metra! Nakon toga, za konačnih 3-0 zabio je Said u samoj sudačkoj nadoknadi susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije dopustio da mu se ponovi 'Dugo Selo'

"Modri" nisu dozvolili da im se ponovi 'Dugo Selo', jedna od najvećih senzacija u povijesti hrvatskog Kupa. Dinamo je u istoj rundi natjecanja 2000. godine ispao od Dugog Sela 2-3 i to nakon što je vodio 2-0 golovima Viduke i Šokote.

Dinamo je u Podravini vrlo rano poveo. Gojak je već u 3. minuti na asistenciju Hodžića nogom matirao Tizaja. Zagrepčani su očekivano dominirali u Imbriovcu, dok su nogometaši Borca svoje prigode traže kroz kontranapade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su do drugog pogotka stigli u 26. minuti. Antolić je odigrao za Fiolića koji lijepim udarcem s 20-ak metara neobranjivo pogađa suprotne rašlje za 2:0. I Borac je pokušavao stići do pogotka; Pjetri je u 29. minuti nakon kornera tukao silovito, ali Zagorac vadi loptu ispod grede...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 29.minuti, Fiolić je povisio na 3-0 za modre. Ovo je njegov drugi gol za Dinamo ove sezone. Prvi je postigao u pobjedi Dinama nad Slaven Belupom u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Borac je pokušavao stići do pogotka. Pjetri je u 29. minuti nakon kornera tukao silovito, ali Zagorac vadi loptu ispod grede. Nogometaši Marija Cvitanovića i u drugom su poluvremenu nastavili u visokom ritmu.

Lecjaks je snažno pucao u 54. minuti, ali bez uspjeha. Ivan Fiolić u 65. minuti stigao je i do drugog pogotka na utakmici. Ovoga puta Fiolić je poentirao nakon dodavanja Hodžića. U listu strijelaca mogao se u 71. minuti upisati i Gojak, no i on je iz dobre pozicije tukao previsoko. Ubrzo je tukao Rrahmani, ali je Tizaj bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je i dalje napadao, htio je do kraja ispuniti zamisli svog trenera. U 84. minuti stigao do još jednog pogotka. Sada se među asistente upisao Lecjaks, a rezultat na 4-0 povisio Olmo. To nije bilo sve, u samoj završnici zablistao je mladi Alen Jurilj. Još jedan mladić iz Dinamove druge momčadi koji je u igru ušao umjesto Hodžića u 85. minuti, pa u svojih "pet minuta" postigao dva pogotka. I tako postavio konačnih 6-0. Tako je "modri vlak" protutnjao preko Imbrioveca.

ZABORAVLJENI VATRENI: ‘Možda me i malo povrijedilo što me Čačić prestao zvati, računao sam da imam status’


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka dizelaški počela, ali u stilu završila posao

Zanimljivo je bilo u Vrbovcu. Rijeka je odmah na otvaranju susreta protiv istoimenog domaćina imala problema. Vratar Sluga morao je pisati prvu obranu. A onda je krenula i Rijeka, prebacila u višu brzinu, odličan udarac Pavičića blokirala je obrana Vrbovca, a u nastavku akcije vratar Jendriš je obranio udarac Jelića. Rijeka je povela u 29. minuti. Lijepo su po lijevoj strani kombinirali Davidson i Matei, rumunjski veznjak odigrao je povratnu loptu Puljiću koji bez problema vara Jendriša.

Jelić je u 44. minuti zabio za 2-0. Napadač Rijeke zabio je iz blizine, odveo Rijeku do sigurne prednosti uoči poluvremena. Domaća je momčad bila opasna u 60. minuti. Boroša je prošao Zutu i Eleza, ali njegov je pokušaj zaustavio Sluga.

U 86. minuti je Colarić postigao utješni pogodak za domaćine.


Osijek bez milosti

Većih problema nije imao Osijek koji je u Senju već nakon prvog poluvremena vodio protiv Nehaja 3-0. U nastavku susreta gosti su zabili još tri gola. Strijelci za goste bili su Lukić (12), Marić (26, 62, 83), Grezda (27) i Pušić (89).

Inter iz Zaprešića je pobijedio Nedelišće 6-0, Istra 1961 je u Đakovu pobijedila Croatiju 4-0, dok je Lokomotiva kao gost pobijedila Bedem Ivankovo 3-0.

Utakmice Varaždin - Cibalia, Rudeš - Vinogradar, te Gorica - GOŠK su odgođene zbog kiše i loših travnjaka. Utakmice Rudeša i Vinogradara te Gorice i GOŠK-a trebale bi se igrati 4. listopada, a novi termin utakmice u Varaždinu je 18. listopada.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo