POVIJESNA ODLUKA: / Zbog ove sudačke sramote FIFA naredila ponavljanje utakmice kvalifikacija za SP

Image
Foto: Screenshot

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) naredila je da se utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Južnoafričke Republike i Senegala mora ponoviti.

7.9.2017.
9:25
Screenshot
VOYO logo

FIFA je odluku o ponavljanju utakmice donijela zbog skandalozne odluke suca Josepha Lampteyja koji je izravno utjecao na rezultat, odnosno pobjedu Južnoafričke Republike s 2-1.

Doživotno suspendiran

Lamptey je u dvoboju odigranom u studenom u Polokwaneu dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja lopta pogodila u – nogu! Južnoafrikanci su iskoristili poklon, zabili s bijele točke i u konačnici pobijedili s 2-1, a zgroženi Senegalci su se žalili. U ožujku je FIFA proglasila Lampteyja krivim za nezakonito utjecanje na rezultat i doživotno ga izbacila iz nogometa, a u srijedu navečer je stigla i odluka o ponavljanju utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka značajno može promijeniti stanje u skupini D afričkih kvalifikacija. Samo pobjednik skupine ide na SP, a trenutno su na vrhu Burkina Faso i Zelenortski Otoci s po šest bodova, dok Senegal ima bod manje. Eventualnom pobjedom u ponovljenom ogledu Senegalci mogu skočiti na vrh skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo