Pretužno: Pogledajte kako je proveo posljednje trenutke života

Iz nizozemskoga nogometnog kluba Feyenoorda ispoštovali su sa zadovoljstvom posljednju želju svoga legendarnog 54-godišnjeg navijača, naglo oboljelog od karcinoma.

26.7.2013.
13:53
VOYO logo

Premda nije najnovija, vijest je svježe pronađena; i toliko lijepa u tragediji da izvlači suze na oči. Osviješten informacijom da pati od karcinoma u terminalnoj fazi, te da mu preostaju još sati a ne dani življenja, 54-godišnji navijač roterdamskoga nogometnog kluba Feyenoorda imao je samo jednu želju: vidjeti još jednom na djelu igrače voljenog kluba.

Imao je morbidnu sreću da se trenutak njegova opraštanja od ovog svijeta poklopio s prvim danom priprema Feyenoordove momčadi za iduću sezonu, koja ovu subotu počinje dvobojem Superkupa između Ajaxa i AZ Alkmaara na Amsterdam Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznatog pod nadimkom Rooie Marck (Crveni Marko) navijači su onemoćalog kolegu donijeli na travnjak De Kuipa, Feyenoordova stadiona na kojemu momčad tradicionalno, pred navijačima, počinje sezonske pripreme.

//www.youtube.com/embed/yksyY5Ij_Q4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzeli su to doslovno iz bolnice, na njegovu pokretnome bolničkom krevetu. Prije no što su ga onamo vratili da bi umro tri dana kasnije, učinili su mu jedan od posljednjih dana u životu ujedno jednim od najposebnijih koje je proživio.

Navijači s tribina, kojih nije bilo malo, skandirali su njegovo ime, pozdravili ga ogromnim transparentom, upalili baklje i otpjevali You'll Never Walk Alone u njegovu čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, svaki je od igrača i članova stručnog stožera pojedinačno došao do njega stisnuti mu ruku. S rukama na uplakanom licu, ali od sreće, Rooie Marck otišao je polako u smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo