Pogledajte gol koji je ispisao povijest!

Kapetan nogometaša Rome Francesco Totti dvama je pogocima u 5:1 golijadi protiv Cesene u 19. kolu Serie A postao najbolji strijelac u povijesti Italije u dresu jednoga kluba.

21.1.2012.
21:14
VOYO logo

Svojim 210. i 211. pogotkom u Seriji A u dresu Rome Francesco Totti je srušio 56 godina star rekord Šveđanina Gunnara Nordahla koji je u dresu Milana zatresao mrežu 210 puta. Malo će tko mariti što je upravo 211. zgoditak postignut iz zaleđa, a i momčad Rome se sjajnom igrom i uvjerljivom pobjedom nad Cesenom na lijep način potrudila uljepšati proslavu svome kapetanu. Ipak, treba istaknuti da je Nordahlu za 210 golova trebalo gotovo upola manje utakmica (257) u odnosu na Tottija (486), a zanimljivo je da je nakon Milana švedski napadač igrao upravo za Romu, te u 34 nastupa uknjižio 15 golova, a u zadnjoj sezoni je bio igrač-trener u Rimskoj vučici.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xnvxtn Povijesni gol iz zaleđa Treću poziciju na ovoj ljestvici drži legenda Intera Giuseppe Meazza sa 197 golova u 303 utakmice, a potom slijedi još jedan aktivni nogometaš, Juventusov veteran Alessandro Del Piero sa 185 zgoditaka iz 468 nastupa za Staru damu. Već nakon devet minuta današnje utakmice pitanje pobjednika na Olimpicu bilo je riješeno. Poslije spomenuta dva gola Tottija u 1. i 8. minuti, u 9. minuti je Borini je matirao 42-godišnju vratarsku legendu Francesca Antoniolija koji je prije desetak godina stajao upravo na vratima Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xnvx5m U nastavku je prvo Eder smanjio na 3:1, a već tri minute kasnije Juan je ponovo vratio tri gola prednosti domaćinima. Do kraja se u strijelce upisao i bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić za konačnih 5:1. U subotu se još sastaju Atalanta i Juventus, dok su ostale utakmice 19. kola na rasporedu u nedjelju.

Vodeća, i do sada neporažena momčad Juventusa, u 19. kolu Serie A slavila je na teškom gostovanju kod nogometaša Atalante pogocima u drugom poluvremenu s 2:0...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da joj nije oduzeto šest bodova na startu prvenstva Atalanta bi se nalazila u gornjem dijelu ljestvice, točnije na 8. mjestu s dva boda manje od Napolija. U Bergamu je do dolaska Juventusa upisala samo jedan poraz, te po četiri pobjede i remija, pa se i Stara dama morala potruditi kako bi nastavila niz nepobjedivosti i sačuvala prednost ispred drugoplasiranog Milana. Momčad Antonija Contea dominirala je u posjedu lopte (63-37), a uputila je i dvostruko više udaraca na vrata protivnika (18-9), pa su slijedom toga stigli i pogoci, prvo Lichtsteinera u 55., a zatim i Giacherrinija u 82. minuti. Dodajmo, da je potonji ušao u igru na početku drugog poluvremena, te se na pravi način odužio treneru na ukazanom povjerenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo