TURSKA IZNENADILA NA STARTU KVALIFIKACIJA: / Hrvatska tri puta pogađala prečku pa ostala bez pobjede na praznom stadionu

Image

Na startu kvalifikacija za SP 2018. nogometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je u Zagrebu protiv Turske odigrala 1-1.

5.9.2016.
19:38
VOYO logo

Turska je krenula bolje u susret i već u 2. minuti Emre Mor je zaprijetio udarcem sa vrha 16-erca, ali lopta odlazi pored gola. No, ubrzo je Hrvatska zagospodarila terenom i u 10. minuti prva dobra akcija urodila je stopostotnom prilikom. Vrsaljko je ubacio za Mandžukića koji sa pet metara pogađa gredu. Lopta se odbila do Pjace, ali on iz neposredne blizine puca iznad gola.

U 15. minuti Luka Modrić presjekao je loptu blizu centra i povukao polukontru, ali se je odlučio za udarac sa 20 metara, a lopta je za malo promašila cilj. Još jednom je zaprijetio Emre Mor u 21. minuti, ali njegov udarac brani Kalinić. Nakon toga uslijedile su dvije prigode za Hrvatsku. U 22. minuti Perišić je ubacio, a Pjaca glavom pogađa gredu, a u 31. nakon akcije po desnom boku Perišić sa 15 metara iskosa gađa gredu. Po treći puta u prvom poluvremenu Turke spašava greda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i na Euru, kad je pred kraj prvog poluvremena Modrić zabio za pobjedu 1-0, ovaj puta je strijelac bio Rakitić u 44. minuti iz penala, kojeg je izborio Modrić.

I kad se očekivalo da će "vatreni" na odmor otići sa vodstvom 1-0, Turci su u trećoj minuti sudačke nadoknade izjednačili iz slobodnog udarca. Calhanoglu je pucao sa 25 metara, lopta je okrznula Perišića, promijenila je smjer i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

UTAKMICA U SLIKAMA: Ovako izgleda ogled Hrvatske i Turske na praznom Maksimiru

Image

UTAKMICA U SLIKAMA: Ovako izgleda ogled Hrvatske i Turske na praznom Maksimiru

I u nastavku je Hrvatska bila bolja. U 58. minuti Perišić je ubacio pred turska vrata, Rakitić glavom spustio za Mandžukića, koji sa pet metara puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova prigoda ukazala se u 68. minuti. Dobra akcija Hrvatske, Pjaca sa 10 metara iskosa puca, ali Turci izbijaju u korner. Minutu kasnije Modrić je odlično uposlio Mandžukića u kaznenom prostoru, koji predugo čeka i turski branič izbija mu loptu.

U posljednjih 15 minuta Hrvatska je još žešće napala. Tako u 75. minuti Ćorluka dobro ubacuje, Pjaca puca glavom, ali turski vratar odlično brani. U 80. minuti umjesto Pjace u igru je ušao Nikola Kalinić i odmah se je našao u prilici. Modrić je "promiješao" tursku obranu, lopta je došla do Kalinića koji puca iz okreta, ali turski branič blokira. Posljednju priliku imao je Badelj u drugoj minuti sudačke nadoknade, ali turski golman je ponovno odlično reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kazne utakmica je na stadionu Maksimir odigrana pred praznim tribinama. Sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za SP 2018. Hrvatska igra 6. listopada u Skadru protiv Kosova.

HRVATSKA - TURSKA 1:1

Hrvatska: L. Kalinić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida , Strinić - Modrić, Badelj - Pjaca (Kalinić 80), Rakitić (Brozović 64), Perišić - Mandžukić (( Andrej Kramarić 85').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska: Babacan - Ozbayrakli, Aziz, Topal, Koybasa - Tufan, Yokuslu, Ayhan (Ahmet Yilmaz Calik 54')) - Mor (Volkan Sen 84'), Calhanoglu - Tosun (Sahan 71').


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

92' Babacan je skunuo odličan pokušaj Milana Badelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Perišić je iz prekida ubacio na drugu stranu, Ćorluka je tukao glavom iznad gola.

85' Čačić je ubacio i preostalu dvojicu napadača u igru što znači da je krenuo po sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Još jedna prilika za Vatrene, Modrić je ušao u 16-erac, lopta je nakon uklizavanja braniča došla do Kalanića, blokiran je i njegov pokušaj.

75' Ćorluka je izvanredno ubacio, Pjaca je tukao snažno glavom, turski vratar Babacan reagirao je sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Modrić je uposlio Mandžukića, Topal ga je uspio spriječiti.

68' Pjaca je propustio još jednu prilku, primio je dobar pas u kaznenom prostoru, ali mu je udarac blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Vrsaljko je odlično ubacio za Mandžukića, ali mu je Topal s glave skinuo loptu.

60' Nova neugodna situacija pred vratima Hrvatske, srećom nitko nije bio na pravom mjestu poslije ubačaja Serdar Aziza s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Mandžukić je odlično reagirao nakon što mu je Rakitić glavom spustio loptu. U padu je došao do nje i poslao je malo iznad gola.

50' Cenk Tosun primio je loptu u šesnaestercu i pucao nisko po sredini gola, Kalinić je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Perišić je primio pas i pucao iz daljine iznad gola.

46' Nastavila se utakmica. Mor je pokušao s desne strane. Kalinić je uhvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' GOOL Modrić je uklizao, a sudac Szymon Marciniak je svirao faul. Turska je dobila priliku iz slobodno udarca na obećavajućoj poziciji što je iskoristio Calhanoglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' GOOL Ivan Rakitić zabio je iz penala kojeg je izborio Luka Modrić. Tukao je Rakitić u lijevu stranu, a turski vratar otišao je u desnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Hratska je sada imala sreće. Mor i Hakan Calhanoglu napravli su nered, ali ništa od gola.

34' Zagužvalo se u turskom 16-ercu, Perišićje tražio igranje rukom, ali niša od penala.

32' Ivan Perišić je tukao desnom nogom u gornji desni kut, lopta je odsjela na gredi. Treći put!

22' Pjaca je tukao glavom nakon dobrog centaršuta Ivana Perišića, lopta je završila na gredi.

21' Mor je opet zaprijetio. Lijepo je prošao, ali ga je Kalnić zaustavio.

18' Pjaca je krenuo u dribling, ali se zabio u Kaana Ayhana.

15' Modrić je na sredini presjekao jednu loptu, potegao je te je sam odlučio završiti akciju. Tukao je s oko 18 metara pored vratnice.

10' Mandžukić je utrčao u kazneni prostor, dobio je fantastičnu loptu i pucao iz blizine i pogodio prečku. U nastavku akcije Pjaca se našao u šansi, ali je loše pucao.

6' Opet Turska prijeti. Topal je skočio na centaršut i slabo pucao glavom. Lopta je otišla iznad gola.

2' Prva velika prilika. Mor je krenuo u solo akciju, opalio je s vrha 16.erca, lopta je otišla malo iznad gola.

1' Počela je utakmica. Sretno Vatreni!

19:42 - Izašli su sastavi.

19.40 Za nekoliko minuta izaći će službeni sastavi.


Dva i pol mjeseca nakon susreta na Europskom prvenstvu u Francuskoj u kojem su naši nogometaši slavili s 1-0 golom Luke Modrića, Hrvatska i Turska će ponovno odmjeriti snage. Ovaj put, Turska će na megdan Vatrenima u prilično izmijenjenom sastavu. I dok će promjene koje će Čačić izvesti biti minimalne, Terim je odlučio napraviti veliki rez nezadovoljan rezultatom u Francuskoj. Turska nije prošla u nokaut fazu Eura što je jako naljutilo Terima i tursku javnost.

ČAČIĆ IZNENAĐEN PITANJIMA O LOVRENU: ‘Nemam pojma o čemu pričate. Prvi put to čujem’

Terim promijenio više od pola momčadi

Tako protiv Hrvatske neće biti Hakana Balte, Selçuka Inana, Arde Turana, Gökhana Gönüla i Canera Erkina, petorice startera iz te utakmice. Ako ovim igračima dodamo i Buraka Yilmaza koji je prvi njihov napadač i koji je igrao na ostalim susretima na prvenstvu, dolazimo do zaključka da je u 80-ak dana, Terim promijenio više od pola svoje momčadi. Prilično hrabro!

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC
Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Što se tiče Hrvatske, ono najvažnije za spomenuti je da će Ante Čačić Turcima na megdan izaći s gotovo pa istim sastavom kao i na Euru. Jedino neće igrati Gordon Schildenfeld koji nije pozvan za ovaj kvalifikacijski ciklus, Darijo Srna koji se, pak, oprostio od reprezentacije, i Danijel Subašić koji je ozlijeđen. Umjesto Srne, na desnom boku igrat će Šime Vrsaljko.

Kalinić umjesto Subašića

Ivan Rakitić se konačno priključio taboru Vatrenih nakon što je kasnio na pripreme za Tursku zbog bolesti kćerkice Adare. Hrvatska je favorit u ovom dvoboju, naglašava to i "Imperator" Terim, ali Turska je poznata po svom fanatizmu i u ovom susretu se nadaju kako ipak mogu pomrsiti račune Vatrenima.

"U našoj skupini četiri su reprezentacije igrale u Francuskoj tako da nigdje nema sigurnih bodova. Bit će neizvjesno do kraja. Mi imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo izboriti SP”, rekao je izbornik u najavi susreta s Turskom.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Perišić

S obzirom na to da nema Danijela Subašića na vrata Hrvatske stat će Lovre Kalinić.

“Dugo je s nama i imam mnogo povjerenja u njega”, smatra izbornik Čačić.

Težak izazov za Terima

Terim je svjestan da ga čeka težak izazov:

"Hrvatska je favorit, nemam problem to reći. Imaju niz svjetskih zvijezda, vjeruju u sebe i tko može reći da nisu favoriti. Najjača je, i to ne samo u našoj skupini. Međutim, nogomet je igra u kojoj se bori 11 protiv 11 i jedva čekam ovu utakmicu", izjavio je Terim.

U istoj skupini danas se još sastaju Island i Ukrajina, te Finska i Kosovo.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo