PJACA SE VRATIO NA SVOJ MAKSIMIR: / Njegov smiješak za vrijeme šetanja stadionom puno je toga rekao...

Image

Bivši igrač Dinama, sad Juventusa Marko Pjaca, vratio se u Maksimir!

26.9.2016.
22:22
VOYO logo

Naravno samo zbog utakmice 2. kola skupine H Lige prvaka između hrvatskog i talijanskog prvaka. Pjaca je još kao klinac počeo trenirati nogomet u svom kvartovskom klubu - ZET-u, da bi s devet godina otišao u Dinamo. I tu priča počinje!

MANDŽUKIĆ I PJACA STIGLI U ZAGREB: Hrvatsku metropolu trese rijetko viđena navijačka groznica

Kao mladi igrač uvijek je bio među najboljim igračima, bio je kapetan svoje generacije te s Modrima osvajao brojne turnire mlađih kategorija. Kad je imao 15 godina, otišao je u Lokomotivu i ubrzo počeo trenirati i igrati za prvu momčad za koju je debitirao 24. veljače 2012. sa tek 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holiga: Odveo sam talijanskog novinara u kvart i klub koji je odgojio Marka Pjacu – evo što sam iz toga naučio

Galerija

Image

ZVIJEZDE JUVEA U ZAGREBU: Mandžukić i društvo osjetili kako diše Maksimir

Image

ZVIJEZDE JUVEA U ZAGREBU: Mandžukić i društvo osjetili kako diše Maksimir

Kvaliteta mu je išla prema gore

Od tada njegova karijera ide samo prema gore. Ubrzo postaje standarni prvotimac, a kvaliteta njegove igre nezaustavljivo je rasla. Uvijek se vidjelo kako je drugačiji od drugih, kako u svojim nogama ima ono nešto. U sezoni 2013/2014., za Lokose je zabio 7 golova, a tad neformalni vladar hrvatskog nogometa, tada izvršni predsjednik kluba, a sad "samo savjetnik" Zdravko Mamić, uviđa da je pogriješio te odlučuje vratiti Pjacu u Maksimir za čak milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pjaca je ubrzo postao jedan od najboljih nogometaša Dinama, a nogometni stručnjaci, novinari i svi oni koji prate hrvatski nogomet i hrvatsku ligu proglasili su ga za najboljeg nogometaša koji trči prvoligaškim travnjacima. Službenu potvrdu toga dobio je 21. lipnja ove godine kad je i službeno ponio nagradu za najboljeg igrača HNL-a. Za Dinamo je u svojoj karijeri ukupno odigrao 91 utakmicu u svim natjecanjima i zabio 28 golova uz 13 asistencija.

DINAMO JE SPREMAN! Modri odradili posljednji trening uoči spektakularnog sraza sa Juveom

Čačić ga uvrstio na popis putnika za Francusku

Dobrim partijama, Pjaca je natjerao izbornika Antu Čačića da ga uvrsti na popis putnika za Euro, na kojem je briljirao i na sebe privukao zanimanje brojnih europskih klubova. U toj utrci za Pjacom, najviše interesa pokazali su Juventus i Napoli. Danima se pisalo o Pjacinoj sljedećoj nogometnoj destinaciji. Mediji su nagađali da će potpisati za Juve, u Dinamu ništa nisu htjeli govoriti, kao niti u Juventusu. A Pjaca je isto samo šutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Šutio je i onda kad se već znalo da je sve dogovoreno s Juventusom i da treba jo potpisati ugovor. Kao što je bio slučaj za vrijeme davanja izjava nakon njegove posljednje utakmice za Dinamo protiv Vardara u 3. pretkolu Lige prvaka na Maksimiru 20. srpnja 2016, kad je dao i pogodak iz kaznenog udarca i uz ovacije Maksimira napustio igru par minuta prije kraja.

Oprostio se od Maksimira uz ovacije

"Za mene je ovo najljepši mogući oproštaj od svojeg kluba koji sam mogao imati. Dva gola, asistencija, prolazak dalje i pljesak tisuća navijača dok sam izlazio, neću to nikada zaboraviti. " rekao je Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisao za Juve u transferu vrijednom 23 milijuna eura

Zagrebački Dinamo je od Juventusa dobio 23 milijuna eura za Pjacu, čime je postavljen novi rekord po pitanju izlaznih transfera iz HNL-a. Kad su izvučene skupine Lige prvaka, Pjaca je napisao na Facebooku:

Image
Image

"Jako mi je drago što ćemo igrati protiv Dinama i bit će jako lijepo vratiti se doma. Bit će jako čudno igrati protiv Modrih, lijepo ćemo se pozdraviti prije i želim Dinamu sve najbolje u skupini, ali u dvije utakmice protiv nas razmišljat ću samo o pobjedi svog kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb sletio - sa smiješkom!

Stoga, ne čudi što je Marko u Zagreb sletio sa - smiješkom! U svoj grad, među svoje ljude, na svoj Maksimir. Kad se šetao Maksimirom, na njegovom licu je bila vidljiva sreća. Mahao je fotoreporterima, smijao se sa svojim suigračima. Nekim drugim, u nekom drugom klubu.

U utorak će, tako, Marko na sebi nositi dres Juventusa. Još uvijek ne zna hoće li mu trener Massimiliano Allegri dati koju minutu pred njegovom zagrebačkom publikom, ali ako se to dogodii nema sumnje da će ga Maksimir i Bad Blue Boysi počastiti pljeskom. Jer, on je to i zaslužio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo