OVAKO NEŠTO JOŠ NISMO VIDJELI: / Evo na koji način Belgijanci traže svog nogometnog izbornika

Image
Foto: AFP, JOHN THYS

Belgijski nogometni savez je na svojim službenim internetskim stranicama objavio oglas za novog izbornika nacionalne momčadi.

19.7.2016.
9:33
AFP, JOHN THYS
VOYO logo

Marc Wilmots je nakon razočaravajućeg nastupa na Euru s Belgijom dobio otkaz na izborničkoj klupi nacionalnog tima. Crveni vragovi su ispali već u četvrtfinalu natjecanja od Walesa 3-1, iako se radi o momčadi prepunoj zvijezda od koje je čitava nacija imala velika očekivanja.

Wilmots glavni krivac

DRUŠTVENE MREŽE SPRDAJU SE S WILMOTSOM: Nogometna javnost nema milosti kad je neuspjeh u pitanju

Nakon ispadanja s turnira, belgijska nogometna javnost uperila je prstom prema Wilmotsu i okrivila ga za neuspjeh, a i sami igrači okrenuli su mu leđa. Na kraju je Savez presudio i Wilmots je dobio otkaz. Sad se traži novi belgijski izbornik. Na službenim stranicama Saveza objavljen je i oglas za taj posao u kojem su navedene karakteristike koje izbornik treba zadovoljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Karakteristike za izbornika Belgije

Tako novi belgijski izbornik mora imati iskustvo i rezultate u nogometnom svijetu koji se brzo mijenja, biti dokazan u prijenosu taktičkih i strateških znanja vrhunskim igračima i dokazati da može raditi sa stručnjacima u zahtjevnom modernom nogometu, pokazati da može s punim povjerenjem raditi s ostalim ljudima i strukturama iz organizacije, te biti dobar komunikator i vladati situacijama.

NACIJA, IGRAČI A NA KRAJU I SAVEZ POKAZALI SU PALAC PREMA DOLJE: Marc Wilmots više nije izbornik Belgije

Ovo je zaista raritetni način potrage za izbornikom. Iako je oglas samo službeni dio "potrage" za izbornikom nacionalne momčadi, svima koji se i malo razumiju u nogomet, trenerski posao kao i na sam način i"mehaniku" pronalaska trenera ili, u ovom slučaju izbornika, jasno je da se na taj način ne nalaze izbornici nego o tome odlučuju članovi Izvršnog odbora Saveza koji, najčešće, imaju nekoliko kandidata i onda se odlučuje o njima, odnosno, bira se onaj najkompetentniji i najbolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako su Belgijanci ovog puta ipak malo "nadmašili" sami sebe i svojoj činovničkoj službi priuštili jako puno posla s šaljivim mailovima i prijavama koji će biti poslani na adresu Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo