NAJVEĆI HAJDUKOV GRIJEH! O ovom antologijskom gafu na Poljudu se ne priča: / 'Ima prekratke noge i sitan je'

Image
11.11.2016.
10:12
VOYO logo

Spomenuta knjiga govori o Modrićevom odrastanju i putu prema Real Madridu.

"Život Hrvata je jedan prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga je pretvorio u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa. Na tom putu prešao je puno zapreka, od teškog djetinjstva izbjeglice u Zadru, usred rata na Balkanu", navode autori u najavi Modrićeve biografije. No, isto tako u knjizi se navodi najveći Hajdukov grijeh kojeg Splićani vjerojatno nikad neće zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DETALJI STRAVIČNOG DOGAĐAJA KOJI JE ZAUVIJEK PROMIJENIO MODRIĆEV ŽIVOT: ‘Ležao je nepomično u lokvi krvi…’

Otišao iz Zadra na probu u Hajduk

Naime, Luka Modrić je s nepunih deset godina otišao iz Zadra na probu u splitski Hajduk tijekom međunarodnog turnira za mlađe uzraste u Italiji.. I to bez pristanka kluba. Zajedno s njim, na probu je otišla još jedna mlada nada Zadra, Mario Grgurević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću se, tako, odjednom pružila velika prilika da obuće dres velikog hrvatskog kluba i u njemu nastavi svoj igrački razvoj. Osim toga, za Luku je to bila prilika da roditeljima vrati sve ono što su uložili u njega. Međutim, proba u Hajduku nije dobro završila.

Treneri u Hajduku procijenili su da Modrić nije za njih

Treneri u Hajduku procijenili su da Modrić nije za njihov klub. Toj odluci presudili su Lukini fizički nedostaci još uvijek nerazvijenog i sitnog dječaka. Zbog toga su njegova kvaliteta i talent (spretnost s loptom, vizija igre) pali u drugi plan. Hajdukovi "stručnjaci" su odmah na prvi pogled stekli nepovjerenje prema Modriću i to je bilo ključno u odluci da ga se prekriži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

“Ima prekratke noge”, presudili su Splićani i tako zanemarili golem potencijal koji će upravo zbog toga razviti nekoliko godina kasnije. Zaključak je bio jasan: nije bio dovoljno dobar za Hajduk, dokle god je tako sitan. Ta presuda obilježit će sljedećih nekoliko tjedana njegova života te mu zapravo nikada neće izići iz glave. Modrića je to jako pogodilo, razočaranje je bilo veliko. A povratak u Zadar podvijena repa i suočavanje s Bašićem teška zadaća. Tomislavu Bašiću ponos je bio povrijeđen, igrač ga je htio napustiti. Htio je napustiti klub:

Ljutiti Bašić ga izbacio iz momčadi

“Ako nisi dovoljno dobar za Hajduk, nisi ni za Zadar. Tjedan dana nema treninga”, izletjelo mu je. Promišljen, strog i mudar, Bašić je imao plan. Kao iskusan vizionar, udaljio je Luku s treninga na tri mjeseca, čime je razljutio Stipu Modrića. Međutim, ovaj iskusni trener bio je uvjeren da će tijekom igračke stanke dječak narasti nekoliko centimetara, što se i dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, strast za sportom uspjela je prevladati pa je Luka ponovno uživao u igri i treninzima u NK Zadar, u generaciji 1984./1985., koja je, prema zadarskim nogometnim veteranima i kroničarima ovog kluba, jedna od najboljih mladih generacija koju je klub odgojio. Modrićevi suigrači iz te generacije sjećaju ga se kao posebnog igrača, koji je imao izvrstan dribling i okomitost neuobičajenu za njegovu dob, kao neustrašivog suigrača s velikim samopouzdanjem unatoč sitnoj građi. A sve što se dogodilo kasnije u njegovoj karijeri, dio je povijesti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo