TOP STRANCI

OSTAVIO TRAG: Ugledni časopis uvrstio Zajeca među trenersku elitu u Engleskoj. Društvo mu čine Mourinho, Capello…

Klubove koji se natječu u engleskom prvenstvu dosad je vodilo 50 trenera koji su ondje imali status stranca. Ugledni Four Four Two ih je sve poredao, a na šesnaestom mjestu te liste nalazi se i jedno hrvatsko trenersko ime.

Na popisu pedesetorice, a kojeg otvara Mađar Jozef Vengloš, Aston Villin menadžer s početka 90-ih godina prošlog stoljeća, niz je uglednika pa je tako još uvijek aktivni Arsene Wenger na četvrtom mjestu zbog neprekidnog staža na Arsenalovoj klupi od listopada 1996. Popis veličina upotpunjavaju i uspješni treneri kao što su Martin Jol, Rafael Benitez i Jose Mourinho, a tu je i Dinamova ikona. Menadžerski posao koji ga je uvrstio među elitu, Zajec je obnašao u Portsmouthu od studenog 2004. do travnja 2005. godine.

Portmouthov vlasnik Milan Mandaric u studenom 2004. godine na mjesto izvršnog direktora imenovao je Zajeca, kapetana jugoslavenske nogometne reprezentacije koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982, odnosno na Euru kojem je 1984. godine domaćin bila Francuska. Zajecov je posao bio vođenje brige o razvoju akademije, no tek koji tjedan nakon što je stigao u klub, klupu momčadi napustio je Harry Redknapp.

Činilo se da će se Zajec ponovno naći u dvostrukoj ulozi, izvršnog direktora kluba i trenera momčadi, baš kao što se s istom hvatao u koštac i u Dinamu i Panathinaikosu, jednim klubovima za koje je u karijeri igrao i jedinima u kojima je obnašao neku od funkcija. Tako je i bilo. Dužnost trenera odrađivao je do travnja 2005. godine kada ga je na klupi naslijedio Alain Perrin, a sam se Zajec vratio u ured u kojem se zadržao do listopada i odlaska ‘zbog osobnih razloga’.

Dodajmo da u poretku iza Zajeca slijede proslavljene veličine kao što su i sam Perrin, potom Avram Grant, Juande Ramos, Fabio Capello

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr