NOVI DETALJI BEOGRADSKOG HORORA: / Osoba koja je organizirala kaos nalazila se na tribini s fantomkom na glavi okružena Splićanima?

Image
Foto: Screenshot: You Tube
17.12.2017.
14:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Šestorica Splićanina koja su sudjelovala u neredima na južnoj tribini stadiona Partizana, za vrijeme 156. "vječitog derbija" prošlu srijedu između Partizana i Crvene zvezde, bila su osiguranje čovjeku za kojeg se smatra kako je organizirao nerede, javlja srpski Blic. Navodno se radi se o žestokom momku iz beogradskog podzemlja, povezanog sa škaljarskim klanom.

PAKLENI PLAN OPĆEG KAOSA U BEOGRADU: Otkriveno tko je unajmio šestoricu Splićana za izazivanje nereda?

Srpski mediji pišu kako je upravo ta osoba angažirala hrvatske državljane s područja Dalmacije za "posao". Također, otkriven je i još jedan detalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku sukoba dviju navijačkih frakcija u borbi za prevlast na tribni Jug, što za pozadinu ima kriminalne interese u Beogradu, ta je osoba bila na tribinama stadiona, okružena Antom Firićem, Damirom Tovarovićem, Stjepanom Mihovilovićem Klisom, Jakovom Podrugom, Ivanom Miškovićem i Hrvojem Bakovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVA ŠOKANTNA SNIMKA IZ BEOGRADA: Krvavi i ošamućeni huligani teturali dok ih je policija postrojavala

Bili osiguranje kriminalcu

Ali samo do trenutka kad je postalo očigledno kako će njegovi puleni biti linčovani, ističe Blic...

"Šestorica Hrvata koja su bila uhićena, praktički su bila osiguranje tom kriminalcu. Navijači s južne tribine koji su bili meta napada, jedan je od glasnih ljudi beogradskog podzemlja stajao je u sredini okružen Hrvatima", piše Blic u svojem tekstu i naglašava kako je ta osoba bila obučena u majicu s kapuljačom, a imao je i "fantomku" na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On inače nije navijač i ne dolazi često na utakmicu", zaključak je u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVAT PROPJEVAO NA POLICIJSKOM SASLUŠANJU? ‘Trebali smo čuvati jednu osobu, dobio sam 8000 eura, Nismo znali što se sprema…’

Čini se kako su različiti kriminalni interesi uzrok brutalnoj tučnjavi frakcija na jugu stadiona Partizan. Kako srpski mediji pišu, htjelo se iskoristiti nezadovoljstvo Vandal Boysa, podgrupe Grobara, inače dijelu tzv. "Zabranjenih", frakciji koja je oporba Alcatrazu.

Blic dodaje kako su Firić i Miholović navodno započeli tučnjavi, što bi značilo da su oni bili prvi koji su se zaletili na protivnika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tovarović bio 'čistać'

"Za njima je išao Damir Tovarović. Ostali Hrvati ostali su kod 'šefa'. Ova trojica su bila plaćena 10 000 eura za svoje usluge, za dolazak u Beograd. U napadu su bili odsječeni od ostalih, linčovani, scee prebijanja su bile jezive i potom su bili među huliganima izbačenim na atletsku stazu. Plan kaosa, koji je nastao u jednom zagrebačko hotelu, tako se neslavno ugasio jer je navodno imao za cilj širenje nereda s tribine na beogradske ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, "Zabranjeni" zamjeraju svojim (ne)prijateljima po boji što nisu htjeli osvetiti ubijenog navijača Damira Jukića, koji je stradao u tučnjavi s Delijama. Pripadnici Vandal Boysa dolaze iz Novog Beograda, iz blokova 45., 44., 63.

Spomenutu ekipu Grobara uglavnom čine osobe između 20 i 25 godina starosti. Vandal Boys, zajedno s Young Boys i manjim dijelom Južnog fronta, napali su Alcatraz i htjeli ih izdominirati, ugasiti na tribini i sebe ustoličiti kao novu udarnu ekipu na Partizanovom jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATIMA PRIJETE U SRPSKOM ALCATRAZU: ‘Od vukovarskog tornja žiletima ćemo ti napraviti beogradskog Pobjednika’

Njihov napad, koji je zahvaljujući početnom iznenađenju, bakljama i remenjima, imao učinka i na prvi mah potisnuo brojnijeg suparnika.

Međutim, tad su neki članovi Alcatraza, očito iskusniji, počeli galamiti "Delije, Delije", što je rezultiralo time da su, do tad neutralni navijači, odlučili se umiješati u sukob i napasti manjobrojniju skupinu ljudi, misleći kako im je mrski rival sa Sjevera odradio akciju na njihovoj tribini, obučeni u iste crne majice s bijelom prugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su imali iste majice zbog boljeg raspoznavanja u tučnjavi, u navijačkom žargonu to se kaže da su bili "uniformirani". "U tom trenutku u metežu se izgubio i šef", navodi jedan od očevidaca događaja i učesnik u kaosu.

'Najgore su prošli Firić i Tovarović'

Najgore su prošli Firić i Tovarović koji su brutalno pretučeni. Kao što smo u četvrtak izvijestili, Firić je u sukobu zadobio kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Trenutačno se liječi na neurokirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu. Što se tiče Damira Tovarovića, njemu su liječnici dijagnosticirali nagnječenje mozga i lom gornje vilice. Stjepanu Mihoviloviću slomljen je nos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petorica Hrvata koji su sudjelovali u velikim neredima na stadionu Partizana bit će zadržani u pritvoru na 30 dana. Tajnica suda Tanja Koljenčić Milenković pojasnila je da je sudac protiv osumnjičenih odredio mjesec dana pritvora zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti. Od šestorice Hrvata, petorica su se pojavila pred sucem, isto čeka i Firića, ali pritvor je već unaprijed određen za svu šestoricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti im i do 12 godina zatvora

Nevezano uz novčane cifre koje se često spominju u medijima (10.000 eura, 8.000 eura, 100 eura), našim državljanima sada prijeti drakonska zatvorska kazna. Šestorici Splićana prijeti osuđivanje za kazneno djelo ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’.

Za to mogu dobili kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe. Jer je u pitanju organizacija djela, što je najgora stavka u djelu. Ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo