NOGOMET U KRIZI

ORIGINALAN RECEPT ŠKOTSKOG IZBORNIKA: ‘Genetski smo u zaostatku, trebaju nam visoke žene’

Većina poznavatelja nogometa reći da je najjača strane škotske nogometne reprezentacije skok-igra. Izbornik Gordon Strachan smatra da je upravo nedostatak visine kod njegovih igrača jedan od razloga što se Škoti nisu plasirali na SP 2018., objavili su britanski mediji.

Škoti su u nedjelju doputovali u Ljubljanu po pobjedu koja bi im osigurala drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. No, susret je završio 2-2, a oba gola Slovenci su dali iz prekida. Taj remi iskoristila je Slovačka koja je zbog bolje gol-razlike osvojila drugo mjesto.

POLJSKA ĆE NOĆAS SLAVITI: Lewandowski i društvo 14. su reprezentacija koja je izborila SP, Dancima dodatne kvalifikacije

Samo Španjolci niži

“Nitko mi ne može reći da su Slovenci tehnički bolji od nas. Problem je u snazi i visini, kod prekida im se nismo mogli ravnopravno suprotstaviti”, izjavio je Strachan.

Početni sastav Škotske bio je u prosjeku za tri centimetra niži od Slovenaca.

“Mi smo u prosjeku jedna od najnižih reprezentacija u ovim kvalifikacijama, samo su Španjolci niži od nas. Genetski smo u zaostatku i možda bismo trebali spojiti visoke žene i muškarce”, dodao je Strachan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr