HRVATSKI PRVAK JE USPIO: / Pjacin oproštaj iz snova, tribine mu skandirale ime, a on odveo Dinamo u 3. pretkolo!

Image

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su u Maksimiru pobjedom 3:2 protiv makedonskog Vardara potvrdili slavlje 2:1 iz prvog ogleda igranog u Skoplju.

20.7.2016.
22:15
VOYO logo

Dinamo je gubio 0:1 i 1:2 unatoč čega je uspio preokrenuti rezultat i izboriti pobjedu, vjerojatno teže od onog što su mnogi očekivali. U sljedećem kolu igrat će u utorak protiv imenjaka iz Tbilisija.

Gruzijski prvak je plasman u 3. pretkolo izborio protiv armenskog Alaškerta s kojim su nakon 2:0 u prvom susretu u uzvratu remizirali 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar bolje otvorio

Vardar je odlično ušao u utakmicu i već u osmoj minuti stigli do prilike za vodstvo nakon što je Asani pucao, a Ježina zaustavio njegov udarac. U 37. minuti nova izgledna prilika za makedonsku momčad i nevjerojatna četvrta vratnica u ogledima protiv Dinama. Glavom ju je 'naciljao' Hambartsumjan .

Odličnu igru Vardar je ipak okrunio pogotkom i to vrlo lijepim Darka Velkoskog sa nekih 30 metara u donji lijevi kut Ježine za uvodnu prednost gostiju. Mogao je Dinamo izjednačiti i prije poluvremena, no Soudanijev udarac iz 43. minute poslao je loptu u prečku, potom i na crtu gola, ali ne i u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjaca spašavao

Dinamo je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u 54. minuti je Marko Rog izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Marko Pjaca. Međutim, u 63. minuti gosti ponovo vode. Nakon izgubljene lopte na sredini terena sjevnula je kontra gostiju nakon koje je Schildenfeld poslao loptu u vlastitu mrežu.

Samo šest minuta kasnije Pjeca je još jednom izjednačio i to ponovo iz jedanaesterca. Spirovski je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Pjaca na oproštaju od Maksimira sigurno zabio i svoj drugi pogodak. Potpuni preokret dogodio se u 79. minuti kada je Machado golom s ruba kaznenog prostora razriješio sve dvojbe oko prolaza u treće pretkolo. Machado je pucao, a lopta se potom odbila od bloka i prevarila gostujućeg vratara za 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 85. minuti teren je uz ovacije navijača napustio Marko Pjaca koji se na sjajan način oprostio od 'modrog dresa'. Hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u dresu talijanskog prvaka Juventusa.

DINAMO - VARDAR 3:2

SASTAVI

DINAMO: Ježina - Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Matel - Antolić, Machado, Rog - Soudani, Hodžić, Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VARDAR: Aleksovski - Hambartsumyan, Grnčarov, Novak, Glišić - Spirovski, Velkoski - Asani, Felipe, Kojašević - Balotelli.

90+4. minuta: KRAJ UTAKMICE! Dinamo je slavio 3:2 i uz skopskih 2:1 izborio plasman u 3. pretkolo Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2. minuta: Dinamo je bio u šansi za povećanje prednosti, no i ovo će dostajati.

90. minuta: Igrat će se još četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta:IZLAZI PJACA! Marko Pjaca napušta travnjak Maksimirskog stadiona uz veliki pljesak tribina koje se opraštaju od 21-godišnjaka koji seli u Juventus. Svoju posljednju utakmicu (barem u dogledno vrijeme) Pjaca je odigrao sjajno - uz dva realizirana jedanaesterca, dodao je i Machadu za 3:2! Ušao je Pivarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: Fernandes mijenja Roga na travnjaku.

78. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 3:2. Machado je odapeo s vrha šesnaesterca na dodavanje dvostrukog strijelca Pjace. Lopta je udarila u Novaka i malo promijenila smjer, ali dovoljno da prevari gostujućeg golmana i odsjedne u mreži. Dinamo je sada na korak od plasmana u 3. pretkolo Lige prvaka u kojem pobjednika ovog ogleda čeka Dinamo Tbilisi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Mogao je Pjaca i do trećeg gola, ali njegov pokušaj kroti Aleksovski.

70. minuta: GOOOOOOOL! Izvođač je ponovno bio Marko Pjaca i ponovno je Dinamov dragulj bio siguran. Lopta je ovaj put odsjela u gornjem desnom kutu gola makedonske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69. minuta: NOVI JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Rog je izveo korner u sredinu šesnaesterca gdje rukom igra Spirovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: GOOOOOOOL! Marko Rog izgubio je jednu loptu na sredini terena i Vardarovi igrači jurnuli su u kontranapad. Kojašević je prošao po lijevoj strani i po travi gurnuo loptu pred Dinamov gol, a ondje uklizava Schildenfeld i šalje ju u svoju mrežu. Rezultat je 2:1 za Vardar. Istim je Dinamo slavio u Skoplju...

58. minuta: Zaprijetio je Hambartsumyan nakon slobodnog udarca s nekih 18 metara. Ježina odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: GOOOOOOOOL! Udarac s bijele izveo je Marko Pjaca, momak koji će sutra biti na liječničkim pretragama u Juventusu. Poslao je Aleksovskog u lijevu, a loptu u desnu stranu za 1:1.

54. minuta: JEDANAESTERAC ZA DINAMO: Glavni sudac utakmice Sergej Ivanov pokazao je na bijelu točku nakon što je Hambartsumyan srušio Roga u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Žuti karton zaradio je Dinamov kapetan Domagoj Antolić nakon grubog prekršaja.

47. minuta: Dobro otvaranje Dinamovih igrača. U prilici se našao na povratnu loptu Stojanovića našao Rog, no njegov je pokušaj blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme. Promjena u momčadima nije bilo.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DOŽIVITE ATMOSFERU: Pogledajte kako izgledaju tribine Dinamovog stadiona u utakmici protiv Vardara

Image

DOŽIVITE ATMOSFERU: Pogledajte kako izgledaju tribine Dinamovog stadiona u utakmici protiv Vardara

45. minuta:KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Vardar će na odmor protiv Dinama s prednošću 1:0. Nije ovo bilo dobro izdanje domaćina ogleda koji je nanizao pogreške i koji će do kraja utakmice imati itekako puno posla da se suprostavi dobro ograniziranom suparniku. Dinamo i dalje ima rezultat koji ga vodi dalje, ali igru za to ne prikazuje!

45. minuta: Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: OPET UDARAC U VRATNICU! Ovaj puta gađao je Dinamov igrač, točnije Soudani. Hodžić je proslijedio povratnu loptu na vrh kaznenog prostora, Soudani je naletio i silovito puknuo, a lopta pogađa prečku, odbija se na crtu i vraća u teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38. minuta: GOOOOOOOL! Šok na Maksimiru! S nekih 25-30 metara udaljenosti potegnuo je Velkoski i pogodio sami donji lijevi kut golmana Ježine za vodstvo 1:0 Vardara na Maksimiru!

37. minuta: TRESE SE VRATNICA! Felipe je ubacio iz prekida, a Hambartsumyan glavom pogodio okvir Dinamova gola. Ovo je već četvrta vratnica koju su igrači makedonske momčadi pogodili protiv Dinama računaju li se obje utakmice.

35. minuta: Puno, uistinu puno lopti izgubili su Dinamovi igrači sredine terena. Loše procjene i kriva dodavanja veznjaka zasad spašavanju njihovi suigrači iz posljednjeg reda. Ali, trener momčadi Zlatko Kranjčar definitivno će morati nešto napraviti po tom pitanju.

32. minuta: Hambartsumyan je upravo javno opomenut nakon tko zna kojeg prekršaja na Pjaci.

30. minuta: Premalo pokazuje Dinamo u ovoj utakmici, definitivno premalo za momčad velikih ambicija na domaćem travnjaku. No, niti Vardar ne prijeti.

24. minuta: Marko Pjaca s dva je 'lažnjaka' na travnjak bacio dvojicu igrača makedonske momčadi. Okušao se potom i igrač kojem tribine već nekoliko puta skandiraju ime, pa i nakon te prilike, i u udarcu, no s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže.

19. minuta: Liječnička pomoć ukazuje se Marku Rogu nakon što se Grnčarov ponovo razmahao laktovima. Krv curi iz rane iznad desnog Rogovog oka. Svemu je prethodio pad Pjace u šesnaestercu gostujuće momčadi nakon čega je igra puštena dalje.

Požutio je i Stojanović.

15. minuta: Sigali je srušio Boareta i nova je prilika bila za Vardar iz slobodnog udarca s lijeve strane. Loptu poslanu prizemno u Dinamov šesnaesterac ispucao je Pjaca.

13. minuta: O nekoj velikoj sigurnosti Dinamove obrane zasad se ne može govoriti. Previše je izgubljenih lopti i nesigurnih istrčavanja u zadnjoj, još uvijek neusklađenoj liniji. Protok lopte nije dobar i Vardar u ovim trenucima izgleda puno opasnije.

9. minuta: Velika prilika za Vardar! Asani je bio u krasnoj šansi s lijeve strane, dobro je i pucao kroz noge Dinamova vratara Ježine pri čemu se, nakon što je udarila u njegovu nogu, lopta pomalo sretno promijenivši smjer zakotrljala prema sredini šesnaesterca. Vrata domaćina u tim su trenucima bila prazna, ali nitko iz makedonske momčadi nije dotrčao na ispravak.

8. minuta: U borbi za loptu koja je izlazila iz igrališta negdje oko njenog centra Armin Hodžić dobio je lakat u lice. Suci su ostali nijemi.

3. minuta: Nije bilo prijetnje, ali vrijedi spomenuti da je u trenucima dok je pred stadionom još 'more' ljudi prvi udarac iz kuta izvela domaća momčad.

1. minuta: Utakmica je počela!

20:40 Igrači su izašli na travnjak, utakmica samo što nije počela.

20:25 Velika je gužva ispred stadiona u Maksimiru. Stadion bi mogao biti lijepo popunjen, očekivana procjena je nekih 10,000 gledatelja. Sav prihod s nje ići će za obnovu vodotornja u Vukovaru.

20:00 Potvrđeni su sastavi momčadi. Kako je i bilo najavljeno, u redovima Dinama od prve minute kreće Marko Pjaca. Posljednja je ovo utakmica Dinamova igrača koji u četvrtak u Torinu potpisuje petogodišnju vjernost Juventusu.


Modri su u prošlotjednoj utakmici stekli značajnu prednost, ali treba naglasiti i da su imali pritom dosta sreće. Makedonci su, naime, čak tri puta u 90 minuta pogodili vratnicu što je i Dinamova trenera Zlatka Kranjčara natjeralo na oprez uoči uzvrata.

'Bit ćemo bolji nego u Skoplju'

"Analizirali smo prvu utakmicu, napravit ćemo potrebne korekcije i biti još bolji. Vardar dolazi optimistično u Zagreb i to svakako poziva na oprez jer rezultat 2-1 može biti jako opasan, posebno ako ne uđemo sa 100 posto", istaknuo je Kranjčar na konferenciji za novinare.

Utakmica protiv Vardara bit će oproštajna za Dinamova dragulja Marka Pjacu koji bi do kraja tjedna i službeno trebao postati igrač Juventusa. Kranjčar je najavio Pjacu od prve minute na terenu, tako da će navijači još jednom imati priliku pozdraviti sjajnog nogometaša.

Pobjednika čeka Dinamo Tbilisi

Za očekivati je i da će Borna Sosa zaigrati na lijevom boku umjesto ozlijeđenog Alexandrua Matela, kao i da će Armin Hodžić u vrhu napada dobiti prednost pred Angelom Henriquezom. Marko Rog, koji bi također ovo ljeto mogao napustiti klub, zauzet će mjesto u veznom redu, dok će Ante Ćorić priliku vjerojatno čekati s klupe.

Dodajmo još da uspješnijeg iz ovog dvoboja u 3. pretkolu čeka Dinamo iz Tbilisija. Te su utakmice na rasporedu 26. i 27. srpnja te 2. i 3. kolovoza. Ždrijebom je određeno da će hrvatski ili makedonski prvak biti domaćin u prvom dvoboju, a da će se uzvrat igrati u Gruziji.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo