AFERA FOOTBALL LEAKS

ON JE NEVJEROJATNO BOGAT: Ronaldo na optužbe o utaji poreza odgovorio objavom porezne prijave

‘Football Leaks’ objavio je dokumente za koje tvrde da su autentični i pokazuju da je Cristiano Ronaldo sakrio milijune eura od španjolske porezne službe na račune u drugim zemljama.

Naravno, kako bi prikazao manju zaradu i samim tim platio manji porez u Španjolskoj. Zbog toga se našao na udaru španjolskih poreznih vlasti, a smatra se kako je navodno oštetio državu za nevjerojatnih 150 miljuna eura, zbog čega mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

ronaldo

PRIJETI MU VIŠEGODIŠNJA ZATVORSKA KAZNA: Ronaldo prokomentirao teške optužbe španjolskih vlasti

Osramoćen, optužen za prikrivanje milijuna

Afera “Football Leaks” u kojoj se našao i Luka Modrić, odjeknula je nogometnim svijetom. Isto kao i spomenuti hrvatski nogometni “čarobnjak” i Ronaldo se našao na stupu srama, osramoćen, optužen za prikrivanje milijuna.

Međutim, u dokumentima, ali ni u medijima koji su ih objavili i tumačili podatke navedene u njima, Ronaldo nije optužen za nezakonite radnje, ali on i njegov agent, poznati Jorge Mendes, istaknuli su da im je ukaljan ugled impliciranjem da su se ponašali neetično.

565969235

 

Objavljena porezna prijava

Odgovor nije trebalo dugo čekati, jer Gestifute, agencija u vlasništvu Jorgea Mendesa, objavila je poreznu prijavu koju je Ronaldo u ožujku ove godine podnio za 2015., a iz koje je vidljivo da je prijavio 227.3 milijuna eura prihoda za prošlu godinu, javlja španjolski dnevni sportski list Marca sa sjedištem u Madridu.

“30 ožujka 2015. godine, Cristiano Ronaldo podnio je poreznu prijavu španjolskoj poreznoj upravi. Podaci koje objavljujemo, iako nas na to ne obavezuje zakon, predstavljaju neoboriv dokaz i potvrđuju da su Ronaldo i njegovi zastupnici u dobroj vjeri surađivali s poreznom upravom, u duhu transparentnosti i sukladno zakonu. Ronaldo je svjestan svojih poreznih obveza”, stoji u priopćenju agencije Gestifute.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr