OLIMPICO U TRANSU: / Totti odigrao posljednju utakmicu za Romu, u suzama se oprostio od navijača

Image

Legendarni talijanski nogometaš Francesco Totti (40) odigrao je u nedjelju posljednju utakmicu za Romu, klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

28.5.2017.
20:30
VOYO logo

Roma je u posljednjem kolu Serie A na svome Olimpicu pobijedila Genou s 3-2 i potvrdila drugo mjesto koje joj donosi izravan plasmanu Ligu prvaka. No, Vučica je do toga došla uz veliku dramu, pogodak vrijedan pobjede i drugog mjesta postigao je Diego Perotti u 90. minuti. Da je ostalo 2-2 izravno bi u Ligu prvaka išao Napoli koji je kao gost svladao Sampdoriju s 4-2. Na koncu su Napolitanci ipak ostali treći i morat će u kvalifikacije za elitno kontinentalno natjecanje.

Tottijevih 786 nastupa i 307 golova

Olimpico je u nedjelju bio ispunjen do posljednjeg mjesta zbog Tottijeva oproštaja, ali vjerojatno nitko na stadionu nije očekivao takvu dramu protiv momčadi koju vodi naš Ivan Jurić i koja je još ranije osigurala ostanak. Genoa je povela već u trećoj minuti pogotkom 16-godišnjeg Pietra Pellegrija kojem je to bio prvi nastupu u Seriji A i prvi dodir s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije izjednačio je svojim 29. pogotkom sezone prvi strijelac lige Edin Džeko. Činilo se da stvari sjedaju na svoje mjesto, ali Roma je vodstvo čekala sve do 74. minute kada je zabio budući kapetan Daniele de Rossi. No, pet minuta kasnije novi šok - na 2-2 je izjednačio Darko Lazović. I kad su domaći navijači mislili da je sve gotovo i da će njihovi miljenici morati u kvalifikacije, ukazao se Perotti i donio veliku radost Olimpicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Totti je u igru ušao u 54. minuti, bio mu je to 786. i posljednji nastup za voljeni klub, a 619. u Seriji A. Toliko ih ima i vratar Juventusa Gianluigi Buffon, a više ih je skupio samo legendarni nogometaš Milana Paolo Maldini (647). Totti je u talijanskom prvenstvu zabio 250 golova, manje samo od Silvija Piole (290), a ukupno je u dresu Rome postigao 307 pogodaka. Osvojio je pet trofeja s Romom za koju je debitirao 1992., a najveći mu je uspjeh nedvojbeno naslov talijanskog prvaka 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo