OKRŠAJ SLOVENACA NA POLJUDU: / 'Čeka ga boca vina, nadam se da će ga piti s gorčinom'

Image

Prvi ovosezonski jadranski derbi, okršaj između nogometaša Hajduka i Rijeke, na rasporedu je u nedjelju na Poljudu u sklopu 6. kola hrvatskog prvenstva.

20.8.2016.
16:01
VOYO logo

Hajdukovi nogometaši u dvoboj ulaze tri dana nakon poraza na gostovanju kod Maccabija (1-2) u prvoj utakmici završnog pretkola Europske lige. trener Marijan Pušnik se na konferenciji za novinare najrpije osvrnuo na taj ogled.

'Igrači su naelektrizirani'

"Rezultat je pozitivan ponajviše zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Treba biti realan, Maccabi ima kvalitetne igrače iako ne kažem da su naši loši. Ali uz pun Poljud i najbolje izdanje, te malo sreće koja je potrebna u sportu, možemo napraviti iznenađenje. Bila bi to velika stvar za sve nas, grad, klub, navijače, ali nogomet će se igrati i ako ne prođemo", rekao je Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nikola Vlašić

Okrenuo se potom onome šro slijedi - derbiju protiv Rijeke koja je prvenstvo otvorila s četiri pobjede i jednim remijem.

"Igrači čekaju naelektrizirani ovu utakmicu, želim ih naučiti da to nije problem. Utakmice protiv Dinama, Rijeke, Osijeka su takve, ako nema pritiska, onda je bezveze igrati. Treba biti hrabar i odigrati opušteno uz maksimalnu dozu discipline. Protiv Maccabija smo pokazali da postajemo ozbiljna momčad", istaknuo je Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad narastem, bit ću Matjaž Kek'

Jadranski derbi ovom će prilikom biti i dvoboj slovenskih stručnjaka. S jedne strane Pušnik, a s druge Matjaž Kek koji od 2013. vodi Rijeku.

"Istog smo nogometnog poimanja, nešto smo i zajedno prošli u Sloveniji, izmjenjivali vježbe, putovali po Europi, kasnije je svatko krenuo svojim putem. Sjećam da sam od njega izgubio jednu odlučujuću utakmicu. On je imao jaku ekipu Maribora, a ja mladu momčad Celja. Matjaža izuzetno cijenim. Kad je Slovenija prvi put išla na Svjetsko prvenstvu, odjenuo majicu 'Kad narastem, bit ću Matjaž Kek'. Čekat će ga boca vina, pravog dalmatinskog, a nadam se da će ga piti s gorčinom", zaključio je Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo